Premier Lig Devleri Yeniden Ruben Neves’in Peşinde!

Orta saha arayışına giren Premier Lig ekipleri, sezon başında Al-Hilal'e giden Ruben Neves'e talip oldu.

neves 01

Kasım ayındaki milli aranın da sonuna gelinmesiyle birlikte, dev ekiplerin Ocak ayı için çalışmaları başladı. Sezon içerisinde kadrosunda takviye zorunluluğu gören takımlar, yılın ilk günlerini kapsayan transfer dönemi için araştırmalarını sürdürüyor. Kadro kalitesini yükseltecek isimleri ön plana koyan birçok ekip, bu transferler için önemli bütçeler ayırmaya başladı. Premier Lig devlerinin bu Ocak’ta da iddialı hamleler yapmasına kesin gözüyle bakılmakta. Bütçe yüksekliği sayesinde Ocak’ın da transfer şampiyonu olmaları, Premier Lig için kaçınılmaz senaryo konumunda.

Sezon başından bu yana istikrarlı tablolarıyla dikkat çeken Arsenal ve Newcastle United, Ocak ayında aynı oyuncuyu transfer etmek adına rekabete girmek üzere. Yaz aylarında Wolverhampton’dan Al-Hilal’e transfer olan Ruben Neves, iki İngiliz devinin de transfer listesinde en üst sıralarda. Orta alanda hem sertlik hem de pas kalitesini yükseltmek isteyen Arsenal ve Newcastle, sezon içerisinde bu yönde oluşan eksikliği Portekizli yıldızla gidermeye çalışacak. Özellikle de Newcastle’ın sezon başında da transfer etmeye çalıştığı başarılı oyuncunun Arabistan’dan dönme kararı alıp almayacağı ise merak konusu.

Arsenal’da menajer Mikel Arteta’nın Neves transferini istemesinin nedeni olarak, Partey’in olası ayrılığı gösterilmekte. Kuzey Londra ekibiyle kontratını yenilemeyen deneyimli orta sahanın, Haziran ayı itibarıyla Premier Lig’deki kariyerine son vermesi muhtemel görülüyor. La Liga’dan ve Arap yarımadasından teklifler aldığı bilinen Partey’in, Declan Rice’la bir arada oynayamaması da eleştiri aldığı noktalardan biri olmuştu. Arsenal yönetimi de, Partey’in Ocak’ta veya Haziran’da ayrılma ihtimaline karşı Neves planını geliştirdi.

İngiliz basınına yansıyan haberlerden bir diğer ise, Newcastle’ın da Ruben Neves için girişimlerde bulunacağı oldu. Sezon başında da Portekizli yıldızı transfer etmek isteyen İngiliz ekibi, kulübün sahiplerine yakın kurumlardan Al-Hilal’in devreye girmesiyle bu hamlesinde başarılı olamadı. Neves’in yerine Milan’dan Tonali’yi kadroya katan siyah beyazlılar, İtalyan oyuncunun bahis oynama suçundan 10 ay ceza almasının şokunu yaşadı. Başarılı orta saha oyuncusunun önümüzdeki sezona dek oynamasının yasaklanması, Newcastle’da ibrenin yeniden Neves’e dönmesine yol açtı.

Her iki takımın da Ruben Neves için Al-Hilal’e bonservisiyle transfer etme teklifinde bulunacağı öngörülüyor. Sezon başında 55 milyon euroya Suudi Arabistan’ın yolunu tutan deneyimli orta sahanın bu tekliflerden birini kabul etme ihtimali ise henüz bilinmiyor. Newcastle’ın Al-Hilal’le olan yakınlığı sebebiyle kiralama hamlesi yapma ihtimali de haberlerde geçen detaylar arasında. Ancak Suudi yöneticilerin oyuncuyu satmak için bekleyeceği bonservis bedellerinin oldukça yüksek olduğu da iddia edilmekte.

Al-Hilal kariyeri öncesinde 6 yıl boyunca Premier Lig’de oynayan Ruben Neves, pozisyonunun en iyi isimlerinden biri olarak değerlendirilmekteydi. Bu sezon başlayan Al-Hilal kariyerinde 17 maçta 2 gol 1 asist kaydeden Neves, Wolves’ta ise 253 maçta 30 gol 13 asiste imza atmıştı.

Exit mobile version