Premier Lig Devleri, Genoa’dan Dragusin’in Peşine Düştü!

Premier Lig'den Arsenal ve Tottenham gibi dev ekiplerin, Genoa'da forma giyen Dragusin'i istediği öğrenildi.

dragusin 1

Kasım ayının sonuna gelinmesiyle birlikte, yeni yılın ilk günlerinde başlayacak transfer dönemi için ortaya çıkan iddialar arttı. Ocak ayında takımlarında gördükleri ihtiyaçları gidermek isteyen kulüpler, bu yönde bütçelerinin izin verdiği ölçüde hareket edecekler. Yakın dönemde birçok önemli transferin devre arasında tamamlandığı görülmüştü. Geçtiğimiz yılın devre arasında yaklaşık 300 milyon euro harcayan Chelsea, takımın dönüşüm sürecine Ocak ayında başlamıştı. Ara dönemde takıma maksimum katkıyı verecek isimleri arayan kulüpler, 2024’ün ilk günlerinde sürpriz hamleler yapmaya hazırlanıyor.

Ocak ayının transfer piyasasında da Premier Lig etkisini görmek mümkün. Maddi durumu en güçlü lig olması sebebiyle, diğer liglerdeki takımlara oranla çok daha efektif hamleler yapmaktalar. Chelsea’nin devre arası rekoru kırdığı geçtiğimiz Ocak ayı, bu yöndeki en somut örnek olarak görülüyor. Rotasyonunu genişletmek isteyen veya ilk 11’e acil hamleler yapmak isteyen takımlar, bu dönemde kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor. Son dönemde savunma rotasyonunda sorun yaşadığı bilinen Tottenham, Arsenal ve Newcastle; devre arasında kadrolarına katmak için sürpriz bir ismi gündemlerine aldılar.

Sezon başında Genoa’yla Serie A’da mücadele etmeye başlayan Radu Dragusin, gösterdiği performans sayesinde Avrupa devlerinin radarına girdi. İngiliz basınında yapılan haberlere göre, Rumen oyuncunun menajeri ile Premier Lig ekiplerinin temas kurmaya başladığı iddia ediliyor. İngiliz basınından bir başka kaynak ise, Dragusin’in menajeriyle temasa geçti ve bu iddiaları doğruladı. Newcastle, Arsenal ve Tottenham’la görüştüğünü açıkça ifade eden Dragusin’in menajeri; üç ekibin de başarılı oyuncuyla yakından ilgilendiğini belirtti.

Tottenham’ın van de Ven ile Romero’nun eksikliğinde yaşadığı sorunlar, Newcastle’ın Botman’ın sakatlığı sonrasında savunmada oluşan boşluk ve Arsenal’da Timber ile Partey’in sakatlıkları; devre arasında takviye yapma ihtiyaçlarını ortaya çıkardı. Genoa’da gösterdiği istikrarlı performans ile üç dev ekibin birden ilgisini çeken Dragusin, savunmanın her bölgesinde oynaması sebebiyle de iyi bir alternatif olarak görülüyor. Genoa yönetiminin genç savunmacı için 50 milyon euro bonservis bedeli talep edeceği iddia ediliyor.

Genoa’nın Serie A’ya yükselmesinde de büyük katkıları bulunan 21 yaşındaki savunmacı, geçtiğimiz yıllarda ise “geleceğin en iyi savunmacıları” listelerinde yer almaktaydı. Uzun bir süre Juventus bünyesinde futbol oynayan ve bu sezon başında Genoa’ya bonservisiyle birlikte geçen Dragusin, Genoa’nın yaz aylarında ödediği 5,5 milyon euroyu fazlasıyla telafi edebilecek bir konuma geldi. Premier Lig devlerinden herhangi birinin, en az 40 milyon euro karşılığında Ocak ayında transferi nihayete erdirmesi bekleniyor.

Romanya ekibi AS Metropolitan’da yetişen ve 2018 yazında Juventus’a geçen Radu Dragusin, 5 yıl boyunca Juventus himayesinde futbol oynadı. Sampdoria, Salernitana ve Genoa’da kiralık olarak forma giyen Rumen oyuncu; bu yaz Genoa’ya 5,5 milyon euro karşılığında kalıcı sözleşmeyle geçti. Bu sezon oynadığı 15 maçta 1 gol 1 asist kaydeden 21 yaşındaki savunmacı, Genoa’nın ligde tutunma mücadelesinde önemli bir rol oynuyor.

Exit mobile version