Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Başlıyor!

Dünya'da sporun kalbinin atacağı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, bugünkü açılış töreniyle birlikte resmen başlıyor.

olimpiyat 1

Dünya sporunun bir numaralı organizasyonu Olimpiyatlar, 3 yıl aradan sonra yeniden yaz aylarını renklendiriyor. Pandemi sebebiyle Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları, 2021 yazına ertelenmişti. Sonraki süreçte olimpiyat takvimi sorunsuz bir şekilde ilerledi ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları tam zamanında başlıyor. Geçtiğimiz iki gün boyunca birçok spor dalının ilk müsabakaları yapıldı. Ancak bugün yapılacak açılış seremonisiyle birlikte, Paris’te yapılacak Olimpiyatların başladığına tüm dünya aynı anda tanık olacak.

Bu akşamki açılış seremonisiyle birlikte, spor seven her dünya vatandaşı Olimpiyat Oyunları’ndaki büyük rekabetlere tanık olacak. 11 Ağustos’ta sona erecek oyunlar, ülkemizde de büyük bir heyecan uyandırmaya başladı. A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın da madalya adayları arasında gösterildiği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, ülkemiz sporunun hangi seviyelere ulaştığını görmemizi sağlayacak. Bir önceki olimpiyatlarda ülkemizin madalya rekorunu kıran sporcularımız, aynı başarıyı Paris’te de tekrarlamayı hedefliyor.

Açılış Törenini Tüm Dünya İzleyecek!

100 yıl aradan sonra Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak Olimpiyatlar, öncekilerine oranla çok daha büyük bir görsel şöleni izleyicilere sunabilir. TSİ 19:30’da başlayacak açılış töreni, önceki Olimpiyat Oyunları’ndan çok daha farklı bir kurguyla ilerleyecek. Geçmişte Olimpiyat Stadı olarak belirlenen ana mekanda yapılan açılış törenlerinin yerini, Seine Nehri’nin üzerinde yapılacak dev tören aldı. Son birkaç gündür nehrin etrafındaki tüm trafik kapatıldı ve bugün yapılacak tören için hazırlıklar yapıldı.

Austerlitz Köprüsü’nün altından başlayacak açılış töreni resmi geçidi, Seine Nehri boyunca devam edecek ve Eyfel Kulesi’ne ulaşılmasıyla birlikte 6 kilometreye yakın bir mesafede tamamlanacak. Böylelikle ilk kez bir Olimpiyat Oyunları açılışında şehrin en önemli yapıları da izleyicinin huzuruna çıkacak.

32 Branş 48 Dalda Madalya Mücadelesi!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kapsamında, 32 spor branşı ve bunların içerisindeki 48 farklı dalda yarışmalar yapılacak. Spor dalları içerisindeki her kategorizasyon için ayrı bir yarışma düzeninin olduğu Olimpiyatlarda, toplamda 329 kategoride ilk 3 sıra belirlenecek ve madalya sahipleri ödüllendirilecek. Bu yıl ilk kez breakdans da spor branşı olarak kabul edildi ve Olimpiyatlar kapsamına alındı. Karate ve beyzbol ise, olimpiyat seçkisinden çıkarıldı.

102 Türk Sporcu Olimpiyatlarda!

Olimpiyat Oyunları, bugün itibarıyla ülkemiz sporunda da önemli bir gündem maddesi olacak. Tokyo 2020’ye oranla katılım sayısında 6 sporcu gerileyen Türkiye, 102 sporcusuyla madalya peşinde koşacak. Bu turnuvada Kadın Voleybol Milli Takımımızın da iddialı ekiplerden biri olması, tarihte ilk kez takım sporlarında madalya kazanma ihtimalimizi beraberinde getiriyor. Voleybol takımının 13 oyuncuyla Paris’e gelmesi, sporcu sayımızın 3 haneli sayıların üzerine çıkmasını sağlayan başlıca unsur oldu.

Olimpiyat Oyunları’nda boy göstermeye hazırlanan sporcularımız atletizmde 16, güreşte 11, yelken, judo, boks ve yüzmede 8’er, atıcılıkta 7, tekvando ve cimnastikte 5’er, okçulukta 4, eskrim ve modern pentatlonda 2’şer, masa tenisi, badminton, bisiklet, halter ve kürekte de birer sporcu ile Paris’te kürsüye çıkma mücadelesi verecek. Her bir sporcumuzun bu büyük sahnede göstereceği performanslar, ülkemiz sporunun olumlu yönde gelişmesine vesile olacak.

Tokyo 2020’de altın madalya kazanan 2 sporcumuz Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli, Paris’te Türk bayrağını taşıyacak isimler olarak belirlendi. Ülkemiz sporunu okçuluk ve boksta gururla temsil eden iki genç sporcu, bu yıl da altın madalya için iddialı isimler arasında. Tokyo’da toplamda 13 madalya kazanan Türk sporcular, Paris’te ülke rekorunu geliştirmeyi deneyecek.

Olimpiyat Oyunları Hangi Kanalda?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları; geçmişte de olimpiyat yayınlarıyla bilinen TRT Spor, TRT Yıldız, Eurosport 1-2 kanallarında izleyiciyle buluşacak. Dört kanalda birden yapılacak yayınlar sayesinde izleyiciler, her bir platformda neredeyse günün her saatinde olimpik sporların rekabetine tanık olma imkanına erişecek.

Exit mobile version