Pablo Sarabia’ya Galatasaray Kancası!

Yeni sezona güçlü bir kadroyla girmek isteyen Galatasaray, Pablo Sarabia'yı yakın markaja aldı.

sarabia 1

Geride kalan sezonda önemli transfer hamleleri yapan ve kadroya katılan isimlerin birçoğundan verim almayı başaran Galatasaray; yeni sezonda da aynı doğrultuda ilerlemeyi planlıyor. Sezonun ilk hamlesi olarak Angelino’yla anlaşamaya varan sarı kırmızılı ekip, bir yandan da Icardi’nin bonservisini PSG’den almaya çalışıyor. Şampiyonlar Ligi elemelerini sorunsuz bir şekilde atlatmayı ve Avrupa’da ilerlemeyi hedef olarak belirleyen Okan Buruk ve ekibi; önümüzdeki sezonda da yıldızlarla dolu bir kadro ile sahaya çıkmayı arzuluyor.

Bonservisi Norwich City’de olan Rashica’yla anlaşma zemini aramayı sürdüren Galatasaray yönetimi; Kosovalı yıldızla henüz mutlu sona varabilmiş değil. Geçen yılın en başarılı isimlerinden olan Rashica için başka kulüplerden de teklif gelmesi, sarı kırmızılıların farklı oyuncularla da ilgilenmesine yol açtı. Sağ kanat için oluşturulan transfer listesinde birçok yıldızın adı bulunurken, listenin en üst sırasında Wolverhampton forması giyen Pablo Sarabia’nın yer aldığı konuşuluyor.

İspanyol basınından çıkan iddialara göre, Galatasaray’ın Sarabia için Wolverhampton’la ilk teması gerçekleştirdiği öğrenildi. Oyuncu nezdinde yapılan ilk görüşmelerden olumlu sonuç alan sarı kırmızılılar; tecrübeli yıldızın takıma katılması için yoğun bir çaba sarf etmeye başladı. Kulübüyle 2025’e kadar sözleşmesi bulunan Sarabia’nın, ilk sezonda kiralık olarak kadroda yer alacağı bir planın Wolves yönetimine sunulduğu iddia ediliyor. Satın alma opsiyonuyla birlikte Galatasaray’a transfer olması hedeflenen İspanyol yıldızın; Şampiyonlar Ligi hedefinin de etkisiyle transfere sıcak baktığı dile getirilmekte.

Sarabia, Galatasaray’ı Mata’ya Sordu!

Wolverhampton yönetimi ise, Galatasaray’ın kiralama teklifine henüz sıcak bakmıyor. İlk etapta yıldız ismi 10 milyon euro karşılığında bonservisiyle göndermeyi hedefleyen İngiliz ekibi, Galatasaray’ın teklifini beklemeye aldı. İspanyol basınının yayımladığı haberlerde, Wolves’un istenen seviyede teklifler almasının imkansıza yakın olduğu belirtiliyor. Bu nedenle Galatasaray’ın kiralama girişiminin, beklenenden çok daha kısa bir sürede sonuçlanmaya yakın olduğu iddia ediliyor.

31 yaşındaki yıldız için satın alma opsiyonuyla kiralama teklifi yapan Galatasaray yönetimi; tecrübeli ismin İstanbul’da yaşaması için gereken tüm şartları da taahhüt etmekte. Her iki kanatta ve on numara pozisyonunda görev alabilen başarılı isim; Galatasaray’ın ilk teklifi yapmasıyla birlikte takımda yer alan bir ismin kapısını çaldı. Geçtiğimiz sezon sarı kırmızılıların formasını giyen Mata’yla görüştüğü bilinen Sarabia; vatandaşından Galatasaray konusunda olumlu yorumlar aldı. Galatasaray’ın yeni sezonda güçlü bir kadroyla mücadele etme ihtimali de, Sarabia için bir diğer ilgi çekici detay olarak yorumlandı.

Kariyerine Real Madrid alt yapısında başlayan Pablo Sarabia; 2019 yazında 18 milyon euro karşılığında Sevilla’dan PSG’ye transfer olmuştu. PSG’de beklentileri karşılamakta zorlanan tecrübeli oyuncu; 2021’de Sporting Lizbon’a kiralanmıştı. 2023 Ocak’ta 5 milyon euro karşılığında Wolves’a imza atan Sarabia, ilk Premier Lig deneyiminde 13 maçta 1 gole imza attı.

Exit mobile version