Osayi-Samuel’e İngiltere’den Talip Çıktı!

Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Bright Osayi-Samuel, Premier Lig ekipleri tarafından izleniyor.

osayi 1

Kış transfer döneminin başlamasıyla birlikte, Süper Lig ve Avrupa’nın dev kulüplerinde takviye girişimleri başladı. Şampiyonluk, Avrupa kupaları veya küme düşmeme gibi hedefler doğrultusunda mücadele veren ekipler; sezonun geri kalanında bu hedeflere ulaşabilmek adına doğru hamleleri yapmayı amaçlıyor. Yapılacak takviyelerde kulüplerin ilk önceliği ise, sezonun ilk yarısında yıldızını parlatan isimler olmakta. Takımlarında önemli işlere imza atan isimler; Ocak ayında da yüklü bedellerle takım değiştirebilmekte. Geçtiğimiz günlerde rekor bedelle Chelsea’ye giden Mykhailo Mudryk; yakalanan çıkış konusundaki en somut örnek olmuştu.

Süper Lig’in devlerinde de kadrolara takviye arayışı sürüyor. Samet Akaydın transferiyle, kış transfer penceresini açan Fenerbahçe; ilerleyen günlerde de takviye konusunda iddialı hamleler beklenen ekiplerden biri. Beklerden herhangi birine ve hücum hattına ekleme yapmasına kesin gözüyle bakılan sarı lacivertliler; bu süreçte oyuncularını kaybetmemenin çabasını da verecek. Sezon başından bu yana takımda fark yaratan isimler Avrupa devlerinin dikkatini çekerken; öte yandan da takımın Avrupa’da devam etmesi sebebiyle çok daha iddialı bir kadro kurma isteği bulunmakta.

Bu sezon sağ bekteki başarılı performanslarıyla Avrupa Ligi’nde fark yaratan isimlerden olan Bright Osayi-Samuel; özellikle kritik maçlardaki savunma performansıyla takdir topladı. Hücum orijiniyle Fenerbahçe’ye katılan Nijeryalı oyuncu; bekte yakaladığı çıkış sayesinde, alt yapılarında yetiştiği Premier Lig ekiplerinin radarına girdi. Son dönemde takımında sağ bek arayışına giren birçok İngiliz ekibi; Osayi-Samuel için Fenerbahçe’nin kapısını çalmaya başladı. Bu transferle alakalı ilk iddia, Premier Lig’in köklü ekiplerinden Crystal Palace hakkında oldu.

Palace’tan Fenerbahçe’ye 11 Milyon Euro!

Bir süredir İngiliz basınında konuşulan transfer iddiası, Osayi-Samuel’in yakın zamanda milli takımının formasını giydiği Nijerya’da da konuşuldu. Crystal Palace’ın bir süredir sağ bek arayışını sürdürdüğü ve eldeki isimlerin bir kısmını yollayacağını söyleyen haberde; Fenerbahçe’de yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Osayi-Samuel’e teklif götürüleceği de iddia edildi. Osayi-Samuel’in Premier Lig’de forma giymeye sıcak baktığı da, oyuncunun İngiltere alt yapılı olması sebebiyle oldukça doğal karşılanıyor.

Fenerbahçe yönetiminin transfer görüşmelerinde sıkı bir pazarlık sürecine girişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Crystal Palace yönetiminin ilk teklif olarak 11.3 milyon euro sunduğu bilinse de; Fenerbahçe’nin teklifin artırılması yönünde isteklerinin olduğu öğrenildi. Ancak Palace’ın, takım içerisinde yerli statüsünde oynatabilecek ve kendileri için ucuza mâl olacak Osayi-Samuel’e imza attırmak için; daha büyük bir teklif yapmayı da uygun bulduğu konuşuluyor. Bu sebeple de her iki kulübün de kısa bir süre içerisinde anlaşma zemini bulabileceği öngörülüyor.

Ocak 2021’de Queens Park Rangers’tan Fenerbahçe’ye 500 bin euro karşılığında gelen Osayi-Samuel; iki yıllık Fenerbahçe kariyerinde 88 maçta forma giydi ve 3 gol 6 asist kaydetti. Takımın savunma ve hücumunda fark yaratan isimlerden olan Osayi; Fenerbahçe taraftarları arasında da oldukça popüler.

Exit mobile version