Olaylı Maçın Galibi Beşiktaş Oldu: 3-2

Ankaragücü'ne başkentte konuk olan Beşiktaş; tribün saldırısıyla sona eren maçı 3-2 kazandı.

ank bjk1

Süper Lig‘in 5. haftasında; lige yeni yükselen Ankaragücü ve ligin formda ekibi Beşiktaş karşı karşıya geldi. Her iki takımın da 3 puan için sahaya çıktığını kanıtladığı maçta, adeta bir gol düellosu izlendi. Maçtan 3-2’lik skorla galip çıkan Beşiktaş, liderliğini korumayı başardı. Ankaragücü ise 1 puanla son sırada konumlandı. Ankaragücü’nün gösterdiği performans ve Beşiktaş’ın geri dönüşü takdirle karşılansa da; maç sonunda yaşanan olaylar çok daha fazla konuşuldu. Tribünden oyunculara yapılan saldırı, maçta atılan beş golün ve iki takımın taktiksel devinimini gündem dışına itti. Yapılan saldırı yepyeni bir gündem oluşturdu.

Ankaragücü Öne Geçti, Beşiktaş Yakaladı!

Ligdeki ilk 4 maçında ilk dakikaları domine eden Beşiktaş, bu maçta ise rakibinin dirençli oyunuyla karşılaştı. Siyah beyazlıların temposunu bir süre kırmayı başaran başkent ekibi; takımın yeni oyuncusu Tolga Ciğerci’nin gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. İlk golün geldiği 26. dakikada da, tecrübeli orta sahanın imzası vardı. Tolga’nın ortasında Beridze’ye giden top, şık bir kafa vuruşuyla ağlarla buluştu. Bu golle birlikte Beşiktaş; bu sezon ilk defa bir maçta geri düştü.

Ankaragücü’nün golünden sonra temposunu artırmaya başlayan Beşiktaş ise; ön alan baskısının sonucunu çok çabuk aldı ve topu filelere yolladı. N’Koudou’nun ortasından seken topu kaleci Bahadır uzaklaştırdı. Ancak uzaklaşan topun Jackson Muleka’nın kafasıyla buluşması uzun sürmedi. Bu sayede de Beşiktaş’ın beraberlik golü geldi. Yalnızca 4 dakika geride kalan siyah beyazlılar, bu golden beş dakika sonra da öne geçmeyi başardı.

Masuaku’nun kullandığı serbest vuruşta top, başarılı santrfor Weghorst’un kafasına geldi ve sonrasında altıpas bölgesine indi. O bölgede boşta kalan ve ofsaytta olmayan Dele Alli, topu filelerle buluşturan isim oldu. Geçtiğimiz haftalarda Everton’dan kiralanan İngiliz on numara, Beşiktaş kariyerinin ikinci maçında ilk golünü kaydetmeyi başardı. Kendi temposunu kısa bir süre içerisinde gösteren siyah beyazlı ekip; bu sayede ilk yarıyı 2-1 üstünlükle tamamladı.

Maçın ikinci yarısında da Ankaragücü’nün üstünlüğü ele aldığı anlar görüldü. Bu anlar sayesinde 2. golü bulan Ankara temsilcisi; zorlu rakibinden puan almaya çok yaklaştı. Tolga Ciğerci’nin şık pasıyla topla buluşan Beridze; kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda şık bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. Uzun bir süre beraberliği koruyan ve öne geçme fırsatları yakalayan Ankaragücü; bu fırsatların tamamından eli boş ayrıldı. Beşiktaş’ın da pozisyon sürekliliğini artırdığı bu dakikalar, maçın skorunu belirleyecek ana doğru ilerledi.

72. dakikada Beşiktaş’ın kullandığı kornerde, Ankaragücü santrforu Eren Derdiyok’un havadan gelen topu eliyle kontrol ettiği tespit edildi. VAR kontrolü sonucunda ortaya çıkan penaltı pozisyonu, Beşiktaş’ın golle buluşması için en önemli fırsat oldu. Penaltıda topun başına geçen Georges-Kevin N’Koudou; Beşiktaş’ın öne geçtiği golü kaydetti. Bu golün ardından önemli pozisyonların sayısı da azaldı. 90+4’te takımını 10 kişi bırakan Marlon, Ankaragücü’nün galibiyet umutlarının azalmasına neden oldu. Maçın favorisi olan Beşiktaş; bu sayede galibiyeti elde eden taraf oldu.

Tribünden Beşiktaşlı Oyunculara Saldırı!

3-2 biten maçın sonrasında, oyuncular arasında tartışma çıktı. Yapılan fauller nedeniyle yaşanan sürtüşme; Ankaragücü tribünlerinden inen bir taraftarın, Beşiktaşlı Cenk Tosun’a uçan tekme atmasıyla şekil değiştirdi. Siyah beyazlıların diğer oyuncularına da saldıran taraftar; kendisini durdurmak için eylemde bulunan Josef de Souza’nın da kırmızı kart görmesine neden oldu. Olayın tarafları olan Ankaragücü kulübü, tribünleri ve Beşiktaşlı oyuncuların sonraki haftalardaki akıbeti; bu hafta yapılacak PFDK toplantısıyla belli olacak.

Exit mobile version