Okan Buruk, Oğuzhan Özyakup’u İstiyor!

Galatasaray'ın rotasyonunu güçlendirmek isteyen teknik direktör Okan Buruk; Fortuna Sittard'ın yıldızı Oğuzhan Özyakup'u kadroya katmak istiyor.

oguzhan 1

Bu sezona kadro dönüşümüyle giren Galatasaray; özellikle de orta alanda birçok oyuncunun yerine yepyeni isimler eklemişti. Sergio Oliveira, Midtsjö, Torreira ve Mata gibi yıldızları kadrosuna katan sarı kırmızılılar; bu süreçte yerli rotasyonundan birçok ismin de takımdan ayrılmasının önünü açmıştı. Ancak ülkemizde uygulanan yabancı sınırı, Galatasaray’ın birçok maçta yerli oyuncu ekleme konusunda sıkıntılar yaşamasına yol açıyor. Ayrıca Okan Buruk ve ekibi; Oliveira’nın pozisyonunun tam anlamıyla yedeklenememesinden şikayetçi.

Orta sahadaki tek yerli alternatif olarak Berkan Kutlu’yu tutan Galatasaray teknik heyeti; takımın pas oyununda başarılı işlere imza atmasını sağlayan Oliveira’nın arkasında yedek bekleyecek bir takviye düşünüyor. Yabancı sınırında sorun yaşandığında da alternatif olabilecek bir yerli oyuncu ihtimalini de düşünen sarı kırmızılılar; sezon başında Fortuna Sittard’a giden Oğuzhan Özyakup’u listenin üst sıralarına aldı. Bu sezon yakaladığı performansla beklentileri aşmayı başaran milli oyuncu; Okan Buruk’un ricasıyla takıma katılabilir.

Hollanda kariyeri beklentilerin üzerinde ilerleyen yıldız oyuncu; Beşiktaş’ta geçirdiği uzun yılların ardından yetiştiği ülkeye dönmüştü. Sezon başında Türkiye’de yine Galatasaray tarafından takip edilen Oğuzhan; o dönemde istediği anlaşma şartlarını bulamamış ve teklifi reddetmişti. Ancak Ocak ayı itibarıyla şampiyonluk yolunda hata yapmak istemeyen Galatasaray; bu dönemde Oğuzhan’ın istediği uzun vadeli kontratı sunabilir. Okan Buruk’un ilk etapta Oğuzhan’la bire bir görüşme yapması beklenirken; Oğuzhan’ın transfere yeşil ışık yakması halinde ise, kulüpler arasındaki temasın başlayacağı öngörülüyor.

10 Numara Da Oynayabiliyor!

Oğuzhan’ın hem 8 hem de 10 numara pozisyonlarına alternatif olması, Sergio Oliveira’nın özelliklerine benzer bir profilde olduğunu göstermekte. Beşiktaş’ta da bu özelliği nedeniyle yıllarca 10 numaralı formayla sahada yer alan Oğuzhan; Galatasaray’a transferi ihtimalinde de çok yönlülüğü ile dikkat çekmekte. Milli Takım‘da uzun yıllar beraber forma giydiği Burak Yılmaz’la birlikte Hollanda’da top koşturan yıldız isim; Türkiye sınırlarında başka hiçbir kulüpten teklif elde edemedi. Bu sezon ağırlığını teknik becerisi yüksek isimlere veren Galatasaray; tecrübeli oyuncunun ilk tercihi konumuna gelebilir.

Ocak ayında yapılacak transferde ilk hedef olarak Arminia Biefeld’de top koşturan Burak İnce’yi belirleyen Galatasaray teknik heyeti; genç yeteneğin kulübünden ret yanıtını aldı. Yatırım yaptıkları bir ismi erkenden satmayı düşünmediğini söyleyen Biefeld yönetimi; Burak’ın takımda önemli bir yer edineceğine inanıyor. Burak İnce ihtimalinin rafa kalkması sonrasında Oğuzhan’a yönelen yönetim ve teknik heyet; 30 yaşındaki oyuncunun kadroya katılmaması durumunda farklı profilde oyuncuları incelemeye başlayacak. Oliveira’nın yedeği ise kadro içerisinden ikame edilecek.

Exit mobile version