Nicolo Zaniolo kimdir?

Spor Toto Süper Lig'in lideri Galatasaray, italyan yıldız Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna kattı. 23 yaşındaki orta saha ile 2026-2027 sezon sonuna kadar sözleşme imzalandı. Futbolseverlerin bu yeni transfer ile en çok merak ettiği ise Nicolo Zaniolo Kimdir?

Nicolo Zaniolo1 Habermeydan

Spor Toto Süper Lig’in Lideri Galatasaray’a transfer olan yeni yıldız isim Nicolo Zaniolo’nun hayatı ve futbol kariyeri merak ediliyor. Galatasaray, hücum bölgesi için Roma’da kadro dışı kaldığı bilinen Zaniolo’yu kadrosuna dahil etti. Peki Nicolo Zaniolo kimdir?

Nicolo Zaniolo kimdir?

Nicolo Zaniolo, 2 Temmuz 1999 tarihinde İtalya’nın Massa şehrinde doğdu. 190 cm boyunda ve sol ayaklıdır. Eski futbolcu Igor Zaniolo’nun oğludur. Roma takımında orta saha ya da kanat pozisyonunda görev aldığı bilinen İtalyan futbolcudur. Fiorentina genç takımında büyüyüp yetişmiştir. 2016 ara transfer döneminin son gününde Fiorentina tarafından serbest bırakılan futbolcu, daha sonra Virtus Entella’ya katıldı. Entella Primavera ekibinde birkaç ay oynadı. Zaniolo, Serie B’deki ilk profesyonel maçına 11 Mart 2017’de 3-2 yendikleri Benevento karşısında çıkarken 17 yaşındaydı. 2016-17 sezonunda takımı adına toplam yedi maça çıktı.

5 Temmuz 2017’de Inter’e transfer oldu. Sonrasında Inter, 1,8 milyon € bonservis ve 1,7 milyon € bonuslar karşılığında Zaniolo ile sözleşme imzaladıklarını açıkladı.

Haziran 2018 tarihinde Radja Nainggolan’ın Inter’e transferinin bir parçası olarak Zaniolo ve Davide Santon’un Roma’ya transferi gerçekleşti. Zaniolo, 4,5 milyon € bonservis bedeli ve satış gelirinin %15’i karşılığında kulüple beş yıllık sözleşme imzaladı.

Roma formasıyla Serie A’daki ilk maçı 26 Eylül 2018 tarihinde evinde 4-0 yendikleri Frosinone maçı oldu. 26 Aralık’ta Serie A’daki ilk golünü 3-1 yendikleri Sassuolo’ya attı. Sonraki yıl Porto ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında 2-1 kazanan takımının iki golünü de atarken, bir maçta iki gol atan en genç İtalyan futbolcu oldu.

2020 yıl döneminde sağ dizinden ön çapraz bağ sakatlığı geçiren ve iyileşen Zaniolo, ikinci sakatlığının ardından ilk golünü Avrupa Konferans Ligi’nin ilk maçında Trabzonspor’a atmıştır.

 

 

Exit mobile version