Napoli’de Igor Tudor Göreve Gelebilir!

Rudi Garcia'yla yollarını ayırmak isteyen Napoli, teknik direktörlüğe Igor Tudor'u getirebilir.

tudor 1

Geçtiğimiz sezon Serie A’daki tüm rakipleri üzerinde büyük bir dominasyon kurmayı başaran Napoli, 30 yıldan fazla süren bir aranın ardından Scudetto’yu müzesine götürmüştü. Şampiyonluk sevincinin hemen ardından Luciano Spaletti’yle yollarını ayırdığını açıklayan İtalyan devi, teknik direktörlük görevine Rudi Garcia’yı getirme kararı almıştı. Garcia döneminde yaşanan sıkıntılar ve alınan olumsuz sonuçlar, tecrübeli çalıştırıcının kısa sürede ayrılma ihtimalini ortaya çıkardı. İtalya’daki spor otoriteleri, Napoli’nin başına kimin geçeceği konusunu uzun bir süredir tartışmakta.

İtalyan basınından yansıyan haberlere göre, Napoli ve Rudi Garcia arasındaki birliktelik sona ermek üzere. Spaletti’yle kazanılan şampiyonluk sonrasında beklentilerin altında kalan Güney İtalya ekibi, Fransız çalıştırıcıyla yollarını ayırmak için görüşmelerini sürdürüyor. Kulüp futboluna milli takımlar arası verilen bu dönemde antrenör değişimini tamamlamak isteyen Napoli, oyuncuların da beğenisini kazanamayan Rudi Garcia’yı göndermeyi planlıyor. Tecrübeli çalıştırıcının yerine geçmesi beklenen ilk ismin, geçtiğimiz sezon Marsilya’yı çalıştıran Igor Tudor olduğu öğrenildi.

Rudi Garcia’yla yolların ayrılması sonrasında, Napoli’nin kısa bir süre içerisinde Tudor’u açıklaması bekleniyor. İtalyan basınının aktardığı bilgilere göre, şu anda boşta olan Tudor’un da bu hafta içerisinde Napoli’ye gelerek resmi sözleşmeye imza atması planlanıyor. Serie A’da ilk 12 haftada lider Inter’den 10, ikinci Juventus’tan da 8 puan fark yiyen Napoli; Hırvat çalıştırıcıyla birlikte yeniden yükselişe geçmeyi deneyecek. Oyunculuk kariyerinde uzun yıllar boyunca Serie A’da top koşturan Tudor ise, ilk kez Napoli bünyesinde çalışmış olacak.

Şampiyonlar Ligi’nde görece güvenli bir pozisyonda olunması, Napoli’nin Avrupa’da da iddiasını koruma ihtimalini barındırıyor. Rudi Garcia dönemindeki en pozitif sonuçları Avrupa’da alan İtalyan devi, özellikle ligde aldığı yenilgiler ve oyuncuların motivasyon düşüklüğü nedeniyle eleştirilmekteydi. Yönetimsel açıdan da bu dönemde çokça eleştiri alan Napoli, özellikle de Osimhen’le resmi TikTok hesabından dalga geçilmesi ve Kim Min-jae’nin yerinin doldurulmaması gibi sebeplerle taraftarlarının tepkisini arttırmıştı. Başkan De Laurentiis’in kısa vadedeki hedefi, Tudor döneminde eleştiri bulutlarını dağıtmak olacak.

Marsilya’da başarılı bir sezon geçirmesinin ardından gönderilen Igor Tudor ise, İtalya’da bir kez daha rüştünü ispatlamaya çalışacak.

Igor Tudor’un Kariyeri

Futbolculuk döneminde 9 sezon boyunca Serie A’da top koşturan Igor Tudor, özellikle de Juventus döneminde ünlü bir savunmacı haline gelmişti. Teknik direktörlüğe ülkesi Hırvatistan’ın köklü ekibi Hajduk Split’te başlayan Tudor, burada 1 Hırvatistan Kupası kazandı ve Dinamo Zagreb’le birçok kez şampiyonluk yarışına girdi. Split’in ardından Yunanistan ekibi PAOK’ta da şansını deneyen Tudor, 2016 ve 2017 yıllarını ise Türkiye’de geçirdi. Karabükspor’da yakaladığı çıkış sayesinde Galatasaray’ın yolunu tutan Hırvat teknik adam, yaklaşık 10 ay boyunca sarı kırmızılıları çalıştırdı. Takımı lider Başakşehir’in 1 puan gerisindeyken Fatih Terim’e devreden Tudor, sonraki süreçte de birçok önemli ekibin içerisinde yer aldı.

4 maçlık Udinese macerası sonrasında kısa bir süre Hajduk Split’te görev yapan Tudor, 2020’de ise efsanelerinden olduğu Juventus’ta Andrea Pirlo’nun yardımcılığını üstlendi. Bu dönemde İtalya Kupası kazanan ekibin içerisinde yer alan Tudor, sonraki süreçte ise Hellas Verona ve Marsilya’da başarılı dönemler geçirdi.

Exit mobile version