Mykhailo Mudryk Chelsea’ye İmza Attı!

Arsenal'ın uzun süredir peşinden koştuğu Mykhailo Mudryk; rekor bir bedelle Chelsea'ye transfer oldu.

mudryk 1

Ocak ayı transfer döneminin hızlı takımı Chelsea; birbiri ardına yaptığı bomba hamlelerle dikkatleri üzerine çekiyor. İlk transferini Monaco’dan stoper Benoit Badhiasile ile tamamlayan Londra ekibi, ikinci büyük hamlesi gelene kadar genç isimlerle anlaşma sağlamıştı. Fofana ve Andrey Santos’un kısa bir süre içerisinde kiralanması beklenirken; bu isimlerin ardından Joao Felix transferi açıklanmıştı. Atletico Madrid’den ayrılması uzun süredir beklenen Portekizli yıldız; Chelsea’ye 6 aylığına kiralandı.

Ana rotasyona katkı verecek iki transferle yeni yılın ilk günlerini geçiren Chelsea; yeni patronu Todd Boehly dönemindeki ilk büyük hamleyi de aynı dönemde tamamladı. Sezon başında Marc Cucurella’ya 66 milyon euro ve Wesley Fofana’ya 80 milyon euro ödeyen Londra ekibi; ödeme potansiyeli en yüksek transferini geçtiğimiz günlerde tamamladı. Arsenal’ın uzun süredir peşinden koştuğu Mykhailo Mudryk’i renklerine bağlayan Chelsea; transferin ilk etabını 70 milyon euro ödeyerek kapattı. Ancak sonraki süreçlerde bu bedel 109 milyon euroyu bulabilir.

Mudryk’in transferinde Shakhtar Donetsk yönetimini ikna edebilmek adına büyük uğraşlar veren Chelsea; Ukrayna ekibinin isteklerini büyük ölçüde kabul ederek transferi tamamladı. Uzun bir süredir Arsenal teknik direktörü Mikel Arteta’nın listesinde yer alan genç yıldız; Chelsea’nin önerdiği uzun vadeli şartlara evet dedi. Ayrıca kulübün ileride başarı ve satış odaklı kazanacağı ücretler de; kulüpler arasındaki anlaşmada oldukça önemli bir konumdaydı. Bu sayede önümüzdeki yıllarda 40 milyon euroya yakın para kazanma ihtimali olan Shakhtar; Ukrayna’nın durumu da düşünüldüğünde, geleceği adına önemli bir satış yaptı.

Mudyrk, Chelsea’nin En Büyük Hamlelerinden Oldu!

Bir önceki sezonun başında bonservis ödeme rekorunu Romelu Lukaku’yla kıran Chelsea; tecrübeli yıldızdan beklediği performansı elde edememiş ve bir yıl sonrasında Inter’e kiralamıştı. Sonraki süreçte Roman Abramovich’in takımdan ayrılma zorunluluğuyla karşı karşıya kalan Maviler; kulübün kayyuma devredilmesi gibi zorlu bir dönemi de geride bırakmayı başarmıştı. Takımın Todd Boehly tarafından satın alınmasıyla birlikte yeni bir döneme adım atan Chelsea; Lukaku’dan sonra da büyük meblağlı hamlelerin yapılacağını kanıtlamış oldu.

Thomas Tuchel’in yerine Dünya Kupası öncesinde Graham Potter’ı getiren Londra devi; İngiliz antrenörle de istediği çıkışı henüz yakalayamadı. Takımın yeniden yapılanması için çalışmalarını sürdüren Chelsea yönetimi; Mudryk hamlesiyle birlikte dikkatleri yeniden üzerine çekti. Arsenal taraftarını epey üzen bu hamle; Chelsea taraftarında ise büyük bir sevince yol açtı. Takımın önümüzdeki yıllarda üst sıralara oynaması için iyi bir silah alındığını düşünen taraftarlar, Mudryk’in imzasından sonra sosyal medyada sevinçleriyle çok konuşuldu.

Shakhtar Donetsk’in hücumunda önemli bir performans gösteren Mykhalio Mudryk; bu sezon oynadığı 24 maçta 10 gol 8 asist kaydetme başarısı gösterdi. 22 yaşındaki yıldızın, bu hafta sonu oynanacak Liverpool maçında kadroda yer alması bekleniyor.

Exit mobile version