Musa Barrow’a Fenerbahçe Kancası!

Transferde iddialı hamleler yapan Fenerbahçe, Bologna'dan Barrow'u takibe aldı.

barrow 1

Transfer sezonuna hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe, bugüne dek toplamda 5 imza attırarak taraftarlarını heyecanlandırmayı başardı. Edin Dzeko, Ryan Kent, Alexander Djiku ve Umut Nayir hamlelerinin ardından Sebastian Szymanski’yi kadrosuna katan sarı lacivertli ekip; kadroda oluşan diğer eksikleri tamamlamak için de yoğun çaba sarf ediyor. Arda Güler’in ayrılığının ardından yaşanan bütçe artışıyla birlikte, Fenerbahçe yönetiminin de iddialı isimlerle olan temaslarının daha da artacağı öngörülüyor.

Son yıllarda en çok takviye yapılan ve verim almakta zorlanılan sol kanat pozisyonu için de arayışlarını sürdüren Fenerbahçe yönetimi; bu bölgede de skor katkısı vermeye yatkın isimlerin arayışında. Wilfried Zaha transferinde Arap yarımadasından kulüplerle ve Lazio’yla mücadele veren yönetim; Fildişili oyuncunun kadroya katılmaması halinde, potansiyeli yüksek isimlere yönelecek. Zaha’nın ilk alternatifi olarak Danjuma’yı gündemine alan başkan Ali Koç ve ekibi; bu girişimden de istenen sonuç gelmemesi halinde birçok farklı alternatifi listesinde tutuyor.

İtalyan basınında çıkan iddialara göre, Fenerbahçe’nin sol kanat pozisyonu için düşündüğü isimlerden birinin Musa Barrow olduğu konuşuluyor. Haberde yer alan bilgilerde, Fenerbahçe’nin Gambiyalı yıldızı kiralamak istediği belirtiliyor. Ancak Bologna yönetiminin, başarılı oyuncu için gelecek tekliflerde yalnızca bonservis bedeli verilenleri kabul etmeye yakın olduğu iddia ediliyor. Fenerbahçe yönetiminin ilk temasları kiralama amacıyla gerçekleştirdiği belirtilen haberde, Bologna’nın bonservis isteğinin şu an itibarıyla sarı lacivertlilerde karşılık bulmadığına da değiniliyor.

Bologna yönetiminin de transfer bütçesini arttırmak amacıyla bonservisli satışlara yakın durduğunu aktaran haberde; Fenerbahçe’nin bonservis verme isteğinin başka bir Bologna oyuncusuna yönelik olacağı da ifade edildi. Aynı takımdan Nicolas Dominguez’i de kadroya katmak isteyen sarı lacivertliler; Arjantinli orta saha için 10 milyon euro civarında bir bedeli ödemeye hazır durumda. Ancak Barrow için düşünülen başlıca hedef, satın alma opsiyonlu kiralama yönünde.

Fenerbahçe’nin Bologna’yı ikna etmek adına, zorunlu satın alma opsiyonu seçeneğini devreye alması da gündemde. Bir yıl sonra satış işleminin gerçekleşeceği bir senaryoyla Bologna’nın kapısını çalmayı planlayan Ali Koç ve ekibi; kadrodaki en önemli eksiklerden birini, 24 yaşındaki yıldız isimle tamamlamayı planlıyor. Barrow transferinin de sonuçsuz kalması durumunda ise, listede yer alan diğer opsiyonlar için araştırmalara ve teklif sunum işlemlerine devam edilecek. Fenerbahçe’nin sol kanattaki ilk hedefinin, transferi Konferans Ligi elemelerine yetiştirmek olduğu öngörülüyor.

Musa Barrow Kimdir?

Futbolculuk kariyerine Gambiya’nın Hawks FC kulübünde başlayan Musa Barrow, genç yaşta Atalanta’nın scout ekipleri tarafından keşfedildi ve 2017’de kulübün bünyesine dahil edildi. Atalanta’daki ilk dönemlerinde sonradan oyuna girerek şans bulan yıldız oyuncu, kadrodaki rotasyonun genişlediği dönemde ise Bologna’ya kiralandı. 1,5 yıl Bologna’da kiralık oynayan Barrow; 2021 yazında 14,3 milyon euro karşılığında bonservisiyle takıma katıldı. Bologna’da 3,5 yılda 128 maça çıkan Gambiyalı yıldız, bu maçlarda 27 gol ve 28 asist kaydetme başarısını gösterdi.

Exit mobile version