Milli Sporcu Birgül Eken’den, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya!

Milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan'ın Kalamata şehrinde düzenlenen 8. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

milli sporcu birgul eken den serbest dalis dunya sampiyonasi nda bronz madalya habermeydan 1

Milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan’ın Kalamata şehrinde düzenlenen 8. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı.

40 ülkeden140 sporcunun katımıyla düzenlenen organizasyonun Master grubunda yarışan Erken, paletsiz kategoride 36 metreye yaptığı dalışla kendisine ait 34 metre Türkiye rekorunu kırdı ve bronz madalya elde etti. Birgül Erken madalyasını 12 Ekim’de düzenlenecek törenle alacak.

Dünya üçüncülüğünün kadınlar, çocuklar ve gençlere ilham olmasını temenni eden Erken, “Şampiyonaya kendi imkanlarım ve destek olan sponsorlarımla katıldım. Bu başarıyı elde ettiğim için çok mutluyum. Güçlü kadınlar yetiştirmek ve onlara ilham vermek için bu rekor bir armağan olsun. Başarılar ilham veriyor, bir yol açıyor. ‘O yaptıysa biz de yaparız’ düşüncesi oluşuyor. Özellikle kız çocukları için diliyorum ki güçlü kadınlar yetiştirmek adına rol model oluruz. Onlara umut ve güç verebilirsek ne mutlu. Ayrıca rekorumu oğlum Ege’ye de armağan ediyorum.” diye konuştu.

Milli Sporcu Birgül Eken’den, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya!

 

Exit mobile version