Milli Dağcı Tunç Fındık tarihe geçti

Milli Dağcı Tunç Fındık, dünyada sadece 45 kişinin başarabildiği 8 bin metre ve üzeri 14 dağa tırmanışını tamamlayan İlk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

milli dagci tunc findik tarihe gecti habermeydan

Milli Dağcı Tunç Fındık, dünyada sadece 45 kişinin başarabildiği 8 bin metre ve üzeri 14 dağa tırmanışını tamamlayan İlk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

Milli dağcı Tunç Fındık, bu branşta “Olimpiyat şampiyonluğu” olarak nitelendirilen ve dünyada sadece 45 kişinin tamamlayabildiği 14×8000 yani 8 Bin Metre Ve Üzeri 14 Dağa Tırmanış projesini başarıyla bitiren ilk Türk sporcu oldu.

Milli dağcı Tunç Fındık, aralarında Everest, K2, Makalu, Annapurna gibi zirveleri olan dünyadaki 8000 metre ve üzeri yükseklikteki 14 dağa tırmanışını tamamlayarak tarihe geçti. 14×8000 projesi kapsamında Fındık, Pakistan’daki Nanga Parbat (8125 metre) zirvesine tırmanarak, bu seriyi tamamlayan ilk Türk sporcu oldu.

Tunç Fındık, 14×8000 projesi kapsamında 2006 yılında başladığı tırmanışlarında sırasıyla; Everest (Nepal), Cho Oyu (Nepal), Lhotse (Nepal), Dhaulagiri (Nepal), Makalu (Nepal), Kanchenjunga (Nepal), K2 (Pakistan), Shishapangwa (Tibet), Manaslu (Nepal), Gasherbrum II (Pakistan), Broad Peak (Pakistan), Annapurna I (Nepal) ve Gasherbrum I (Pakistan) zirvelerine çıkmıştı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’ndan yapılan açıklamada Fındık’ın başarısı için, “Dünyada bu başarıyı gösteren sadece 45 dağcı olup, “Olimpiyat şampiyonluğu” olarak değerlendirilen bu gururu Türk dağcılık sporuna yaşattığı için Tunç Fındık’ı tebrik eder, dağcılık camiamız adına teşekkürlerimizi sunarız” denildi.

Milli Dağcı Tunç Fındık tarihe geçti.

Exit mobile version