Messi ve Ronaldo Son Kez Aynı Sahada: 5-4

Dün akşam yapılan özel maçta, PSG ile Al Hilal - Al Nassr ekiplerinin karması karşılaştı. Bu sayede Ronaldo ve Messi, yeniden aynı sahada buluştu.

messi ronaldo 1

Dün akşam Suudi Arabistan’da yapılan bir özel maç, futbol tarihinin en önemli yıldızlarından ikisinin muhtemelen son rekabetiydi. PSG ve Al Hilal – Al Nassr ekiplerinin karmasının yaptığı maç; Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’nun bir kez daha karşı karşıya gelmesini sağladı. Gösteri maçı olarak düzenlenen bu organizasyonda, iki efsane isim de taraftarları coşturmayı başardı. Maçın kazanan tarafı ise; 5-4’lük skor ile Paris Saint-Germain oldu.

Riyad’daki Kral Fahd Stadyumu’nda yapılan maç; adeta bir gol düellosu şeklinde geçti. Toplamda 9 gol gören Suudi Arabistanlı taraftarlar; her iki efsaneyi de beraber canlı seyretme zevkine erişti. Cristiano Ronaldo’nun Suudi Arabistan kariyerindeki ilk maç olma özelliğini de taşıyan bu mücadele; futbol tarihine geçmeye aday kareler sunması sebebiyle de oldukça önemliydi. Lionel Messi’nin ve Cristiano Ronaldo’nun profesyonel kariyerlerindeki son rekabeti olma ihtimalini barındıran bu maç, iki efsanenin dostane görüntüleriyle taçlandı.

İlk Yarı Eşitlikle Son Buldu

Maçın ilk yarısında gol perdesinin kapalı kaldığı süre yalnızca 2 dakikaydı. 3. dakikada Messi’nin attığı golle PSG 1-0 öne geçti. 34. dakikada PSG’ye cevabı veren isim ise Cristiano Ronaldo oldu. Ronaldo’nun golünden 5 dakika sonra Juan Bernat’ın kırmızı kart görmesi; Fransız devinin işini zorlaştırdı. Ancak buna rağmen üstün taraf olmayı sürdüren PSG; 43. dakikada Marquinhos’la 2. golü buldu. 45+3’te Neymar’ın topun başına geçtiği penaltıdan yararlanamayan PSG; 45+6’da yeniden Cristiano Ronaldo’nun eşitliğin sağlanmasına engel olamadı. Bu golle birlikte ilk yarı 2-2 sona erdi.

İkinci Yarıda Yeniden Gol Düellosu!

İkinci yarıda da gol perdesi kısa bir süre içerisinde açıldı. 53. dakikada Sergio Ramos’un attığı golle 3-2 öne geçen PSG; üstünlüğünü yalnızca 3 dakika boyunca koruyabildi. Jang Hyun-Soo’nun golüyle skoru 3-3 yapan Al Hilal – Al Nassr karması; Ronaldo’nun önderliğinde mücadelesini sürdürmeye devam etti. Ancak bu golden 4 dakika sonra sahneye çıkan isim Kylian Mbappe oldu. Fransız yıldızın golüyle birlikte üstünlüğü ele alan PSG; 78. dakikada Ekitike’nin ayağından gelen golle farkı 2’ye çıkardı. 90+4. dakikada Beşiktaş’ın eski yıldızı Anderson Talisca’nın attığı gol ise; farkı 1’e indirdi ve skoru tayin etti: 5-4.

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin uzun yıllar süren rekabetinin son durağı olarak görülen bu mücadele; iki efsanenin başarılı performansıyla taçlandı. 61. dakikada aynı anda oyundan çıkan Ronaldo ve Messi; taraftarlara unutulmaz anlar yaşatmayı başardı. Maç içerisinde de birkaç kez karşı karşıya gelen ve oldukça sıcak pozlar veren ikili; oyundan alınmalarının ardından taraftarlarca alkış yağmuruna tutuldu. PSG’nin 5-4 galip geldiği mücadele, futbol efsanelerinin fiili finaline tanıklık edilmesini sağladı.

Exit mobile version