Mehmet Büyükekşi’den yabancı kuralı açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni sezonda uygulayacağı "yabancı kuralı" cuma günü 2023-2004 sezonunda sahada kaç yabancı oyuncu olacağını açıklayacak. Yeni karar öncesinde TFF'den açıklama yapıldı.

TFF baskani Habermeydan

Mehmet Büyükekşi’den yabancı kuralı açıklaması.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yeni sezonda uygulayacağı ‘yabancı kuralı’ cuma günü 2023-2004 sezonunda sahada kaç yabancı oyuncu olacağını açıklayacak. Yeni karar öncesinde TFF’den açıklama yapıldı.

Uzun süredir Kulüpler Birliği Vakfı, kulüp yöneticileri ve teknik direktörlerle yapılan görüşmeler sonunda mütabakata varıldığı öğrenildi.

Sözleşmenin en önemli maddelerinden biri sahadaki yabancı sınırının kalkması. 8+3 kuralının yerine 11 yabancı serbestisi getirilecek. Futbol kulüpleri yaptıkları genç yabancı transferlerinden 1 veya 2’sini B takımda oynatabilecek. B takımlar 3. Lig’e dahil edilecek ve 3. Lig bölgesel hale getirilecek. Burada mücadele edecek Süper Lig B takımları, 1.Lig’e kadar yükselebilecek ancak Süper Lig’e çıkma hakları olmayacak. Bu takımlarda yerli ve yabancı 23 yaş üstü oyuncuların oynamasına izin verilmeyecek.

Süper Lig’de 2023-2024 sezonunda uygulanacak yabancı oyuncu kuralı hakkında konuşan Mehmet Büyükekşi, “Cuma günü, Kulüpler Birliği ile son bir toplantı yapacağız. Hazırladığımız bir takım taslaklar var. Lütfen bizim ağzımızdan veya sitemizden yayınlamadığımız hiçbir şeye itibar etmeyin. Yabancı kuralı ile ilgili henüz netleşmiş bir durum yok. Amacımız Türk futbolunun ileriye gitmesi. Bizim amacımız her yıl altyapıdan A takıma en az 2 oyuncunun çıkması. İnşallah hep beraber bir yol bulup bu işe çözüm bulacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Exit mobile version