Manchester United’da ten Hag Yerine Zidane Sesleri!

Premier Lig devi Manchester United'ın, Erik ten Hag'ın yerine Fransız efsane Zinedine Zidane'ı getireceği iddia ediliyor.

zidane 1

Premier Lig’in dev ekiplerinden Manchester United, uzun yıllardır teknik direktör istikrarını yakalama hedefine ulaşamıyor. Ole Gunnar Solskjaer’in ardından bir süre Ralf Rangnick’le yola devam eden United yönetimi, geçtiğimiz sezonun başında Ajax’tan Erik ten Hag’ı takımın başına getirmişti. ten Hag’ın ilk sezonunda ligde 3. sırayı alan ve Carabao Cup’ı müzesine götüren ManU, bu sezonki düşüşle birlikte Hollandalı menajerin geleceğine dair tartışmaların ortasında kaldı.

Ligdeki ilk 10 maçında 5 galibiyet ve 5 mağlubiyet alan Manchester United, orta sıralara demir atmış durumda. Lider Tottenham Hotspur’un 11 puan gerisinde kalan Kırmızı Şeytanlar’da, birçok önemli futbolcunun ve Erik ten Hag’ın geleceği yoğun bir şekilde tartışılmakta. United’a yakın figürlerin birçoğu, ten Hag’la yolların ayrılması gerekliliğini savunmakta. Şampiyonlar Ligi’nde de ilk 3 hafta sonunda yalnızca 1 galibiyet alabilen ManU, kısa bir süre içerisinde yeni bir antrenörle yoluna devam etme ihtimalini değerlendirebilir.

Son haftalarda birçok sakatlık problemi yaşanmasının yükünü kaldıramayan ve hücum oyuncularından istenen verimi elde edemeyen Manchester United, bir yandan da kulübün devir işlemlerinin tartışıldığı bir sürecin içerisinde. Ünlü İngiliz iş insanı Jim Ratcliffe’in kulübün çoğunluk hisselerine talip olması, takımın kötü gittiği bu dönemdeki en olumlu gelişme olarak yorumlanıyor. Ratcliffe’in takımı devralmasını beklemeden teknik direktör değişikliğine gitmeyi hedefleyen United yönetimi, ten Hag’ın yerine takımı devralabilecek antrenörleri değerlendirmeye başladı.

İngiliz basınına yansıyan habere göre, Manchester United’ın yeni teknik direktörü olması istenen ilk ismin Zinedine Zidane olduğu öğrenildi. Teknik direktörlük kariyerinde yalnızca Real Madrid’i çalıştıran Fransız teknik adam, burada elde ettiği başarılarla birçok takımın listesinde en üst sıralarda yer alıyor. Bu sezon başında Zidane’ın özel hayatında desteklediği Marsilya’nın girişimleri de sonuçsuz kalırken, United’ın ten Hag öncesinde de Zidane’a teklif götürdüğü biliniyor. Takımın uzun vadeli ilerleyişinde kilit bir rol üstlenmesi beklenen Fransız çalıştırıcı, Real Madrid sonrasındaki ilk deneyimini Premier Lig’de yaşayabilir.

Manchester United yönetiminin Erik ten Hag’la alakalı nihai kararını henüz vermediği iddia ediliyor. Tecrübeli teknik adamın gönderilmesi durumunda ise, ilk olarak Zidane’ın kapısı çalınacak. Real Madrid’de çalıştığı dönemde 3 yıl üst üste Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmayı başaran Zinedine Zidane, bu başarısıyla Dünya futbol tarihinde teknik direktör olarak da yer edinmişti. Tıpkı Real Madrid’de olduğu gibi, Manchester United’da da takımı üst seviyelere döndürmesi beklenen deneyimli antrenör; önümüzdeki sezon için yeniden Real’le anlaşmaması durumunda United’ın yolunu tutabilir.

United yönetiminin Zidane haricindeki hedefinin ise, Sporting Lizbon’u 18 yıl sonra Portekiz Ligi şampiyonu yapan Ruben Amorim olduğu öne sürüldü. Portekizli teknik adamın her takımında kısa sürede etki göstermeyi başarması ve disiplinli oyun anlayışının, Manchester United yönetiminde de karşılık bulduğu ve ciddi alternatiflerden biri olduğu öngörülüyor.

Exit mobile version