Manchester United’da Gabigol – Antony Takası Gündemde!

Geçtiğimiz yıl yüklü bir bonservisle renklerine bağladığı Antony'den verim alamayan Manchester United, takas fikrine sıcak bakmaya başladı.

gabigol 1

Sezon başından bu yana taraftarlarının eleştirilerine maruz kalan Manchester United, Ocak ayında birkaç hamle yaparak taraftarının gönlünü almaya çalışacak. Yönetimin takımı devretmek için yaptığı görüşmeler devam ederken, kısa vadeli planlarla başarısızlığı giderme girişimleri de yakında başlayacak. Yüksek bonservisler ödenmesine rağmen performans vermeyen oyuncular, taraftarların gözüne batan başlıca isimler olarak öne çıkıyor. Ayrıca takımdaki bazı oyuncuların kadro dışı bırakılması ve rotasyona dahil edilmemesi de, tepkileri çoğaltan bir diğer neden olarak biliniyor.

İngiliz basınında ortaya çıkan iddialara göre, Erik ten Hag’ın listesine son günlerde sürpriz bir isim dahil edildi. Sözleşmesi Aralık 2024’te sona erecek Flamengo’nun yıldız ismi Gabigol, United’ın radarına takıldı. Flamengo yönetiminin Gabigol için gelecek teklifleri Ocak ayından itibaren değerlendireceği öğrenildi. Bu haber üzerine kısa bir süre içerisinde harekete geçen ManU yönetimi, deneyimli hücumcu için transfer girişimlerini başlattı. Flamengo’nun Gabigol için 20 milyon euro civarında bonservis bedeli beklentisi bulunuyor.

Brezilya futbolunun son yıllardaki başarılarına doğrudan etki eden Gabigol, gösterdiği yüksek skorlu performansla Avrupa devlerinin takibine yeniden girmişti. Bu sezon itibarıyla yeniden Avrupa’ya dönmeye sıcak bakan Gabriel Barbosa, başarısızlıkları sebebiyle yoğun eleştirilere maruz kalan United’ın da listesine girdi. Serie A devi Milan’ın da liste başı oyuncusu olduğu bilinen Gabigol, iki dev ekipten birine Ocak ayında imza atabilir. Milan’ın yalnızca bonservis ücreti önereceği bilinirken, United’ın ise sürpriz bir teklife hazırlandığı iddia edildi.

Gabigol transferinde bonservis bedelinin yanında bir de oyuncu önermeye hazırlanan Manchester United, aynı pozisyonlarda oynayabilen Antony’i Flamengo’ya 1 yıllığına kiralamayı planlıyor. Son dönemdeki düşük performansı ve hakkında çıkan şiddet iddiaları, taraftarların da Antony’nin gönderilmesi fikrinde uzlaşmasına neden olmuştu. Ancak 23 yaşındaki Brezilyalı’nın yalnızca 1 yıl önce 95 milyon euro karşılığında transfer edilmesi, United taraftarının harcanan bonservis bedeline üzülmesine neden olmakta. Sezon başında dava sürecinden kurtulan Greenwood’u da gönderen United yönetimi, sorun çıkaran hiçbir oyuncunun takımda kalmamasını planlıyor. Antony’nin ardından Sancho’nun da gönderilmesi gündemde.

Inter’de yaşadığı hayal kırıklığı sonrasında yeniden Avrupa’da boy göstermek isteyen Gabigol ise, kendisine en çok forma şansı veren kulübü tercih edebilir. Bu senaryoda Milan bir adım önde dursa da, Flamengo’nun tercihinin Manchester United’dan yana olacağı konuşuluyor. Kulüp ve oyuncu arasındaki görüşmelerin sonuca varması durumunda, Gabigol’ün Avrupa’daki ikinci durağı netleşmiş olacak.

Santos’ta yıldızı parlayan Gabigol, Inter ve Benfica’daki Avrupa deneyimlerinde başarılı olamadı. Ancak 2019’da transfer olduğu Flamengo’da büyük başarılar elde eden Brezilyalı oyuncu, takım tarihinin en skorer isimlerinden biri oldu. 246 maçta Flamengo formasını terleten Gabriel Barbosa, 139 gol 38 asiste imzasını attı.

Exit mobile version