Manchester United’da 5 Yolcu!

Devre arasında birkaç önemli hamle yapmaya hazırlanan Manchester United, bu hamle öncesinde 5 yıldızını göndermeyi hedefliyor.

casemiro

Son yıllardaki birçok sezonunda olduğu gibi, bu sezon da Manchester United için iyi geçmiyor. Premier Lig’de şampiyonluk yarışının epeyce gerisinde kalan İngiliz devi, Avrupa’da da beklentilerin uzağında bir görüntü sergiledi. Bugün oynayacağı Bayern Münih maçıyla birlikte Avrupa’dan elenme ihtimali bulunan United, ligde de yarıştan kopulması sebebiyle Erik ten Hag’ın görevine son verebilir. Ancak ten Hag’ın kulübün devir teslim süreci tamamlanana dek görevde kalma ihtimali de, mevcut senaryolar içerisinde değerlendirilmekte.

Hem teknik heyet hem de kadro kalitesinden memnun olmayan Manchester United taraftarları, yönetimi her iki yönden de eleştirmekte. Kulübün sahibi olan Glazer ailesinin bir süredir İngiliz yatırımcılarla kulübü devretmek için temaslar gerçekleştirdiği biliniyor. Bu sürece finansal problemlerle girmek istemeyen yönetim, takımın bir kez daha şampiyonluk yarışının dışında olmasını lehine çevirmeye çalışacak. Takımda yüksek maaşlar alan yıldızlardan bir kısmını göndermeyi planlayan United yönetimi, yeni yönetime finansal yükü düşük ve FFP’ye (Finansal Fair Play) takılmayacak bir kadro bırakmak için çalışmalara başladı.

Casemiro ve Sancho Liste Başı!

Sezonun geri kalanı için Erik ten Hag’ın istediği oyuncuları da araştırmaya devam eden yönetim, bu isimler arasından da düşük maliyetli olanları tercih edecek. Şu anki takıma katkı sunmaktan uzak görünen yüksek maaşlı yıldızlar ise, Ocak ayı itibarıyla kulübün satış listesinde yer alacaklar. İngiliz basınında çıkan spor haberlerinde, bu isimlerin kimler olduğuna dair ilk rivayetler ortaya atılmaya başlandı. Dünya çapında piyasası olan isimlerden Raphael Varane, Casemiro ve Jadon Sancho gibi isimler; ManU’nun satış listesinin üst sıralarını teşkil etmekte. Sezon sonunda serbest kalacak Martial ve kadroda yer edinemeyen van de Beek’in de listede yer aldığı öğrenildi.

Teknik direktör Erik ten Hag’ın, ana kadroyu zayıflatacak satışlara izin vermeyeceği öngörülüyor. Ancak satılacağı konuşulan isimlerden yalnızca Varane ve Casemiro’dan faydalanması, bu iddiaların çok daha güçlü bir şekilde konuşulmasına neden oldu. Varane’ın geçtiğimiz sezondan bu yana sakatlıklarla mücadele etmesi ve Casemiro’nun Real Madrid döneminden uzakta bir görüntü sergilemesi, satış ihtimalini daha da yükselten unsurlar arasında. Finansal sıkıntıları aşmak adına yapılması beklenen satış hamlelerinin, hem United hem de diğer kulüpler için heyecan verici bir transfer dönemini müjdeleyebilir.

Çıkış Yolu Suudi Arabistan!

Varane ve Casemiro için Suudi Arabistan kulüplerinin yüksek meblağlı teklifler yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Listedeki diğer isimler Sancho ve van de Beek için ise Juventus ihtimali güçlü bir biçimde dillendirilmekte. Kadroda düşünülmeyen son isim olan Anthony Martial ise, sezon sonuna dek takımda kalabilir. Kontratının son 6 ayında olan yıldız isim, yüklü meblağlar kazanacağı son günleri değerlendirme yoluna gidebilir. Bu ihtimalin gerçekleşmediği senaryoda ise, Süper Lig devlerinin dahi Martial’e teklif yapma ihtimali bulunuyor.

Exit mobile version