Manchester United’da 12 Kişilik Dev Satış Listesi!

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi biletini alan Manchester United; yeni sezonda kadrosunda revizyona gidiyor.

sancho 1

Transfer döneminde efektif hamleler yapmayı hedefleyen Manchester United; bu hedefine ulaşabilmek adına kadrosunda önemli bir temizlik operasyonuna başlıyor. Uzun yıllardır kadroda bekleneni veremeyen isimlerin fazlaca yer alması; Manchester United’da hem yönetim hem de taraftar cephesinde hayal kırıklığı yaratmakta. Büyük umutlarla gelen yıldızların birçoğundan verim almakta zorlanan ManU; ilk sezonunda beklentileri karşılayan menajer ten Hag’ın önderliğinde birkaç yıldır beklenen kadro revizyonunu bu yaz başlatıyor.

Büyük Kontratlı Birçok Oyuncuya Veda Edilecek!

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan transfer başarısızlıklarıyla çokça anılan Manchester United; ten Hag ile başlayan dönüşüm sürecinin ikinci büyük adımını atmaya hazırlanıyor. Geride kalan sezonda birbirinden önemli transfer hamlelerine imza atan United yönetimi; ten Hag’ın istediği isimlerin kadroya gelmesiyle birlikte hedeflerine ulaştı. İlk sezon için belirlenen kupa alma ve Şampiyonlar Ligi’ne gitme planında muvaffak olan Hollandalı menajer; yeni sezonda gidilecek rotayı belirleme konusunda da kredi kazandı.

Takım içerisinde uzun yıllardır verimsiz oyunuyla eleştirilen isimler, bu sezon itibarıyla vedalaşılacak oyuncular olarak belirlendi. Yüksek bonservis bedelleriyle alınmaları sebebiyle gönderilemeyen bu oyuncular için; yeni sezona girilirken beklentilerin büyük oranda düşürüldüğü öğrenildi. Gönderilecekler listesinde üst sıralarda yer aldığı konuşulan Jadon Sancho haricindeki hiçbir oyuncudan büyük meblağlı bonservis rakamları beklenmiyor. Yönetim ve teknik heyetin hedefi, Temmuz ayının ortalarına dek 12 kişilik listenin tamamıyla yolları ayırmak yönünde.

Maguire ve Sancho ile Yolun Sonuna Gelindi!

Listede üst sıralarda yer alan başlıca isimlerin; takımın son yıllardaki en yüksek bonservisli transferlerinden Jadon Sancho ve Harry Maguire olduğu öğrenildi. Sancho’nun hücumda ten Hag’ın tercihleri arasına girememesi ve maliyetinin yüksekliği, İngiliz yıldızın takımdan gönderilme fikrini ortaya çıkardı. Newcastle United, Juventus ve Chelsea gibi ekiplerin de aralarında bulunduğu birçok takımın; genç yıldız için yüklü bonservis bedelleri önerebileceği tahmin ediliyor. ManU’nun kaptanlarından olmasına rağmen beklentileri hiçbir zaman tam anlamıyla karşılayamayan Maguire ise; Premier Lig veya Suudi Arabistan’dan gelecek herhangi bir teklif kabul edilerek gönderilecek.

Geçtiğimiz yılın rotasyonunda yer alan Fred, van de Beek, Martial, McTominay gibi önemli isimler için gelecek tüm tekliflerin kabul edileceği konuşuluyor. McTominay için beklentilerin biraz daha fazla olduğu belirtilse de; diğer tüm isimlerde yüksek bonservisler beklenmediği iddia ediliyor. Genç yıldız Elanga’nın kiralanması da gündem maddeleri arasında yer almakta. Yeni sezonda takıma santrfor, orta saha, kanat ve defans takviyesi yapmaya hazırlanan United yönetimi; bu bölgede yaşanabilecek tüm rotasyon problemlerini erkenden çözmeye çalışacak.

Ayrıca geçtiğimiz yıl kiralık olarak gönderilen Dean Henderson, Alex Telles, Brandon Williams ve Eric Bailly gibi isimler için gelecek tüm tekliflere olumlu yanıt verilmesi planlanıyor. Telles ve Bailly’nin, ülkemizin devlerinden Galatasaray ve Fenerbahçe’nin listesinde de olduğu iddia ediliyor. Henderson için de Premier Lig’e yeni yükselen ekiplerin teklif götüreceği ve genç kalecinin transferinin kısa sürede tamamlanacağı öngörülüyor. Uzun yıllardır kadroda olan Phil Jones’un ise kontratının sona ermesi sonrasında futbolu bırakması bekleniyor.

Exit mobile version