Manchester United’a Provedel Sürprizi!

Inter'den transfer ettiği Onana'dan memnun kalmayan Manchester United, Lazio'dan Provedel'in peşine düştü.

provedel 1

Yaz aylarında kadrosuna iddialı isimleri ekleyen Manchester United, yeni transferlerinden beklediği performansı tam anlamıyla elde edemedi. Mason Mount, Andre Onana ve Rasmus Höjlund gibi Avrupa çapındaki oyuncuları ilk 11’e monte etmeye çalışan Erik ten Hag; son dönemde elde edilen başarısız sonuçlarla birlikte yoğun eleştirilere maruz kalıyor. Takımdan ayrılması beklenen ilk isim olarak gösterilen Hollandalı menajer, ligde üst üste 3 galibiyet alarak bu ihtimali az da olsa ötelemişti. Ancak Galatasaray maçında skorun 3-1’den 3-3’e gelmesi, United cephesinde birçok şeyin tartışılmasına yol açtı.

Uzun süredir Erik ten Hag’ın istikrarsız performansını tartışan Manchester United taraftarları, Galatasaray maçıyla birlikte hedef listesine Andre Onana’yı da ekledi. Yenilen 3 golde gösterdiği kötü performansla eleştirilerin odağına oturtulan Kamerunlu kaleci, takımın geçtiğimiz yıla oranla en çok geri giden unsuru olarak görülüyor. De Gea’nın kontratının feshedilmesi sonrasında 55 milyon euro karşılığında United’a gelen Onana; birçok maçta performansıyla öne çıkmasına rağmen, kötü maçları sebebiyle tartışılmakta. Ayrıca ülkemizdeki futbolseverler de Altay Bayındır’ın Onana nedeniyle oynatılmamasını eleştirmekte.

Kaleye yapılan radikal değişiklikten verim alamayan Manchester United, yönetimin devir sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yeniden radikal hamlelere imza atacak. 10 yıldır ligde şampiyon olamayan ve Avrupa’da ise yalnızca Avrupa Ligi’ni kazanan İngiliz devi, üst seviyeleri görebilecek isimleri transfer etmek istiyor. Yeni yönetimin gelişiyle birlikte Onana’yı da satışa çıkarma ihtimali düşünülüyor. United kariyerinde beklentileri veremeyen Kamerunlu file bekçisinin yerine yapılacak ilk tercihin bir kez daha İtalya’dan olacağı düşünülüyor.

İtalyan basınında ortaya atılan iddialara göre, Manchester United’ın kale için oluşturduğu geniş listenin en üst sırasında Ivan Provedel yer alıyor. Teknik direktör Erik ten Hag’ın Onana’dan memnun olduğunu birçok kez belirtmesi, kaleci değişikliğinin yeni antrenör döneminde yapılacağına işaret ediyor. Hollandalı menajerin takımdan gönderilmesi sonrasında yerine gelebilecek isimler ise henüz netleşmedi. Ancak bu isimlerden herhangi birine önerilecek ilk oyuncunun Provedel olacağı konuşuluyor.

Manchester United yönetimi, kaleci hamlesini ten Hag’ın ayrılığının sonrasına bırakmayı düşünüyor. Ancak bu dönemde de araştırmalarını sürdürmeye devam ediyor. Birçok dev ekibin peşinden koştuğu İtalyan kaleci Provedel ise, yeni sezon için henüz resmi bir teklif almadı. Lazio’daki performansıyla tüm Avrupa’nın ilgisini çeken 29 yaşındaki file bekçisi, yedek kaleci olarak geldiği İtalyan ekibinin en kıymetli parçalarından biri oldu. Tecrübeli oyuncunun kontratı ise 2027’de sona erecek.

Ivan Provedel Kimdir?

Futbola Udinese ve Chievo altyapılarında başlayan Ivan Provedel, profesyonel kariyerinin ilk maçını ise kiralık olarak gittiği Pisa’da oynadı. 2017’ye dek Chievo üzerinden birçok alt lig takımına kiralanan İtalyan yıldız, bu dönemin ardından Empoli’ye transfer oldu. Empoli’de de Juve Stabia’ya kiralanan ve burada yıldızını parlatan Provedel, 2020 yazında Spezia’ya geçti. Spezia ile Serie A’ya yükselen ve burada da başarılı işlere imza atan deneyimli kaleci, 2022’de 2.5 milyon euro karşılığında Lazio’ya imza attı.

Lazio’da yedek başladığı sezonda kaleyi devralan ve Serie A’da yılın kalecisi seçilen Provedel; bu yıl çıktığı ilk Şampiyonlar Ligi müsabakasında ise Atletico Madrid ağlarına gol atma başarısını gösterdi. Bu sezon çıktığı 18 maçın 6’sında gol yemeyen yıldız isim, takımının Devler Ligi’nde gruptan çıkmasında büyük pay sahiplerinden biri.

Exit mobile version