Manchester United’a Kvaratskhelia Bombası

Premier Lig'de zirveden uzakta kalan Manchester United, Napoli'nin yıldızı Kvaratskhelia'yı istiyor.

kvara 1

Premier Lig’de transfer gündemi, Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte daha da hareketli bir hal aldı. Sezon içerisinde kadroda oluşan eksikler için araştırmalara başlayan takımlar, yeni yılın ilk günlerinde takıma katmak istedikleri isimler için tekliflerini gönderecek. Birçok takımın devre arasını transfersiz geçme ihtimali yüksek görülürken, dev ekiplerin bir kısmı da bu ara dönemi boş geçmemeyi hedefliyor. Bazı transferlerde ise, Ocak ayında yaz dönemi için anlaşma zemini aranabilir. Özellikle de kontratı biten veya yüksek bonservisli isimlerde bu durum geçerli olabilir.

10 sezondur şampiyonluk hasretiyle yanıp tutuşan Manchester United, ten Hag döneminde de yarışa dahil olamamanın sıkıntısını yaşıyor. Hollandalı teknik adamın sezon başından bu yana tartışılan performansı, takımın ortaklık yapısının değiştiği dönemde de çokça gündeme gelebilir. ten Hag döneminde yaşanan kadro dışı bırakma ve gönderme olayları ise, takımın kötü gitmesiyle birlikte taraftarlardan yoğun tepki almakta. Kadroya hala dönemeyen Sancho’nun Juventus’a gönderilme iddiaları konuşulurken, İngiliz yıldızın yerine getirilmesi planlanan isimler de gündemde yer almaya başladı.

Jadon Sancho’nun yüksek kontratından kurtulmayı ve yerine yeni bir yıldız eklemeyi hedefleyen Manchester United, İngiliz oyuncunun ayrılmasıyla birlikte yeni hedefi için teklif yapmaya hazırlanıyor. Avrupa futbolunda yıldızı parlayan birçok kanat oyuncusunun adı ManU’yla anılmakta. Ancak İngiliz devinin transferdeki ilk hedefinin, Napoli’nin yıldız ismi Khvicha Kvaratskhelia olduğu öğrenildi. Napoli formasıyla büyük başarılara imza atan Gürcü yıldızın, İngiltere futboluna Manchester United’la başlama fikrine sıcak baktığı iddia ediliyor.

İngiliz basınının iddiasına göre, Sancho’nun ayrılığıyla birlikte Kvaratskhelia’nın takıma katılması çok daha yüksek bir ihtimal olarak öne çıkabilir. 22 yaşındaki yıldızın United haricinde Chelsea, Manchester City ve Newcastle United tarafından da takip edildiği biliniyor. Ancak başarılı oyuncunun kulübün yeniden yükselişe geçmesini istemesi ve kendisinin de bu ihtimalde rol oynama fikrine sıcak bakması; United ihtimalini daha da güçlendiriyor. Ayrıca Kvaratskhelia ile aynı mevkide oynayan en az bir ismin ayrılma planı yapması da, Gürcü yıldızın bu ihtimale daha çok yaklaşmasını sağlıyor.

Napoli’yle olan sözleşmesini yakın dönemde uzatması beklenen Kvaratskhelia, takımına yüklü bir bonservis bedeli kazandırmak istiyor. Geçmişte Higuain transferiyle bonservis kazancı rekorunu 90 milyon euroya kadar çıkaran İtalyan devi ise, Kvara ve Osimhen transferleriyle bu rekorun fersah fersah üzerine çıkmayı amaçlıyor. Son haftalarda gösterdiği performansla da takımın önemli bir figürü olduğunu ispatlayan genç yıldızın ise, İtalya kariyerine istikrarlı bir grafikle veda etmek istediği de biliniyor. ManU ve Napoli’nin pazarlık yaptığına dair bilgiler bulunmasa da, Kvara’nın 100 milyon euro civarında bir bedelle İtalya’dan ayrılması bekleniyor.

Lokomotiv Moskova ve Rubin Kazan deneyimleri sonrasında Dinamo Batumi’den Napoli’ye geçen Khvicha Kvaratskhelia, takıma katıldığı ilk sezonda Serie A zaferine ulaştı. Sol kanatta gösterdiği performansla Avrupa devlerini peşine takan Gürcü yıldız, İtalyan deviyle çıktığı 58 maçta 17 gol 22 asist kaydetti.

Exit mobile version