Manchester United, Thomas Müller’in Peşinde!

Bu sezon da istediği seviyelerin altında kalan Manchester United, Bayern Münih'in efsanesi Thomas Müller'i istiyor.

muller 1

Premier Lig’de 14. haftanın sonunda 24 puan toplayan Manchester United, lider Arsenal’ın 9 puan gerisinde 7. sırada yer alıyor. Bu sezon da şampiyonluk yarışına dahil olma ihtimalini gün geçtikçe düşüren İngiliz devi, sezon içerisinde edinebilecekleri maksimum kazanım için çabalamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana takımı çalıştıran Erik ten Hag ve taraftarların arasındaki gerilim giderek artarken, bir yandan da takımın yeni sahiplerine devredilmesi için yapılan görüşmeler sürüyor.

Sezon başında takıma katılan isimlerin büyük bir kısmından faydalanamayan Manchester United, önceki yıllarda eklenen isimlerden bazılarını ise kadro dışı bırakmıştı. Antony’i kısa bir süre içerisinde rotasyona yeniden ekleyen ten Hag, Sancho’yu ise rotasyona dahil etmemekte kararlı. Onana’nın birçok maçta gösterdiği başarısız performans eleştiri konusu olurken, milli kalecimiz Altay Bayındır henüz forma şansı bulamadı. Bu gibi durumlara rağmen transferdeki hedeflerini üst seviyelerde tutan United teknik heyeti, önümüzdeki sezon için iddialı bir hedef koydu.

Alman basınında çıkan haberlere göre, Erik ten Hag’ın Haziran ayı için oluşturduğu transfer listesine sürpriz bir isim dahil edildi. Kariyerinin en başından beri Bayern Münih formasını giyen ve kulübün sembollerinden biri haline gelen Thomas Müller, Hollandalı menajerin kadrosunda görmek istediği başlıca isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Bayern’le olan kontratı bu sezon sona erecek Alman yıldız, kadroda yer bulamaması nedeniyle ayrılma ihtimalini de gündeme getirmeye başladı. Müller için ABD ve Suudi Arabistan’dan da yüklü teklifler gelmesi beklenirken, Manchester United’ın da kısa vadeli ve yüklü bir kontrat önereceği iddia edilmekte.

United menajeri Erik ten Hag’ın, Ocak ayı transfer dönemi için de Müller’i gündemine aldığı konuşulmuştu. Alman yıldızın bu teklife sıcak bakmadığı ve görüşmeleri sezon sonuna bıraktığı öne sürüldü. Haziran ayı itibarıyla uzun yıllardır devam eden Bayern Münih kariyerine son vermeye hazırlanan Müller, ilk yurt dışı deneyimini İngiltere’de edinme fikrine sıcak bakabilir. Ancak ABD ve Suudi Arabistan’dan gelebilecek teklifler de, efsane ismin kararına şekil verecek diğer unsurlar olabilir.

Gol yollarında zorlu bir dönemden geçen Manchester United, bu problemi aşmanın kısa bir yolu olarak Müller’e kontrat önermeyi planlıyor. Geçtiğimiz yıllarda birbirinden önemli golcülere kadrosunda şans veren Manchester United ise, Cristiano Ronaldo haricinde son birkaç yıl içerisinde hiçbir dev isimden faydalanamadı. Sezon başında Rasmus Höjlund’u renklerine bağlayan İngiliz devi, Danimarkalı golcüden Premier Lig’de skor katkısı alamadı. Avrupa’da ise hücumdaki katkısıyla beklentileri fazlasıyla karşıladı. Erik ten Hag ve öğrencilerinin, Müller planıyla önümüzdeki yıl gol yollarında daha iddialı olabileceği öngörülüyor.

Kariyerinin tamamını Bayern Münih’te geçiren Thomas Müller, 2009 yılından bu yana A Takım seviyesinde forma giyiyor. Alman deviyle 10’dan fazla Bundesliga ve 2 de Şampiyonlar Ligi kazanan Müller, 2014 Dünya Kupası’nı alan Almanya kadrosunda da önemli figürlerinden biriydi. 681 maçta Bayern formasını terleten Müller, toplamda 237 gol 261 asist yapma başarısını gösterdi.

Exit mobile version