Manchester United, Höjlund Transferinde Sona Geldi!

Uzun bir süredir santrfor arayışında olan Manchester United, Atalanta'dan Höjlund'la anlaşmaya yakın.

hojlund 1

Yeni sezon öncesi transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Premier Lig’in dev ekipleri, sezon öncesinde kadrolarını dev isimlerle güçlendirmekte. Özellikle de “Big 6” olarak tarif edilen iddialı takımlar ve geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını elde eden Newcastle United; kadrolarına ekledikleri yıldızlarla taraftarlarını etkilemeyi başardılar. Kadroda doğrudan yer alacak isimlere yönelen dev ekipler, bu nedenle harcama miktarlarını da oldukça üst seviyelere çektiler.

Ezeli rakipleri Liverpool ve Manchester City’nin yaptığı transfer ataklarının gerisinde kalmak istemeyen Manchester United, bir yandan da kadrodaki eksikleri tamamlamanın peşinde. Andre Onana ve Mason Mount transferleriyle yaz sezonunu açan Kırmızı Şeytanlar, bu dönemde takıma direkt katkı sağlayabilecek isimlerle yola devam etmek istiyor. Erik ten Hag yönetiminde pres odaklı ve dinamik bir oyun oturtmaya çalışan ManU; kalede ve orta alanda hücuma yönelik hamleleriyle dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde alt yapısından çıkan tecrübeli savunmacı Johnny Evans’ı da açıklayan yönetim; santrforda da iddialı bir tercih yaptı.

Geride kalan sezon içerisinde pek çok kez santrforsuz kalmanın sorunlarını yaşayan Manchester United; Cristiano Ronaldo’nun ayrılığı ve Weghorst’un beklentileri karşılayamamasının sıkıntılarını derinden hissetti. Buna rağmen ligde 3. sırayı elde etmeyi başaran ManU; daha üst sıralara tırmanabilmek adına santrfor problemini tamamen çözecek bir hamle üzerinde çalışmaya başladı. Atalanta’nın yükselen yıldızı Rasmus Höjlund’a imza attırmayı ilk hedeflerden biri olarak belirleyen menajer ten Hag; Danimarkalı golcünün oyunu birkaç seviye ileri taşıyabileceğini yönetime iletti. Bu sayede de United ve Atalanta arasındaki pazarlıklar başladı.

Atalanta’nın Beklentisi En Az 70 Milyon Euro!

İtalyan basınında çıkan iddialara göre, Rasmus Höjlund ve menajerleri ile Manchester United’ın yetkilileri arasında anlaşma sağlandı. Oyuncu ile prensip anlaşmasını sağlayan United cephesi, Atalanta’yla ise ilk temasları menajerler aracılığıyla gerçekleştirdi. Atalanta yönetiminin menajer baskılarından rahatsız olma noktasına geldiği iddia edilirken, menajerler üzerinden satış işlemleri için fiyat belirlediklerini de iletmek durumunda kaldığı belirtiliyor. Atalanta’nın Höjlund için minimum 70 milyon euroluk bir teklife evet diyeceği konuşuluyor.

Menajer baskılarından kurtulmak ve yeni sezonun planlamasını daha rahat yapmak amacıyla Höjlund’un satışına razı olan İtalyan ekibi; genç yıldızın transferinden kazanılacak bonservis bedeliyle de yeni genç yeteneklerin peşinden koşacak. Manchester United’ın önereceği hiçbir takas teklifini kabul etmeyeceklerini belirten lacivert siyahlı ekip; bonservis ücretinin altına inilecek hiçbir pazarlığa girilmeyeceğinin de altını çizdi. Atalanta’nın Höjlund sonrasında Almeira’dan Toure veya PSG’den Ekitike için teklif yapacağı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz yıl Sturm Graz’dan Atalanta’ya transfer olan Rasmus Höjlund; İtalyan ekibindeki ilk sezonunda dikkatleri üzerine çekti. Hem gole yakın stili, hem de bağlantı oyunundaki grafikleriyle dikkat çeken Höjlund; Atalanta formasıyla 34 maça çıktı ve 10 gol 4 asist kaydetti.

Exit mobile version