Manchester United, Dünya Kupası’nın İki Yıldızının Peşinde!

Hücum hattını bir an önce yenilemek isteyen Manchester United; Cody Gapo ve Gonçalo Ramos'u transfer etmek için çalışmalara başladı.

gakpo

Dünya Kupası öncesinde Cristiano Ronaldo şokuyla sarsılan Manchester United; efsane oyuncusuyla yollarını ayırmak durumunda kaldı. Ronaldo’nun takımda olduğu dönemde hücuma takviye yapmakta zorlanan İngiliz devi; yalnızca Antony transferini tamamlayabilmişti. Erik ten Hag’ın takıma katıldığı dönemden bu yana futbol yapısını şekillendirmek isteyen ManU; takıma Hollandalı çalıştırıcının istediği profildeki oyuncuları araştırmaya başladı. ten Hag’ın bir süredir istediği yıldızların Dünya Kupası’nda parlaması ise; United yönetimini transfere net bir biçimde ikna etti.

Manchester United’ın santrforda yalnızca kanat orijinli Rashford opsiyonunun bulunması; takımın bu sezonki gol yollarında sıkıntıya düşeceğine işaret etmekte. Bu sebeple de transfer döneminde elini çabuk tutmak isteyen İngiliz ekibi; kaliteyi üst seviyelere taşıyacak isimlerin arayışında. Dünya Kupası’nda gösterdikleri performanslarla dikkatleri üzerlerine çeken Cody Gakpo ve Gonçalo Ramos; United yönetiminin ve ten Hag’ın listesinde ilk sıraları ele geçirdi. Her iki isim için de temasların başladığı ortaya çıktı.

İlk Hedef Gakpo

İngiliz basınında yazılan haberlere göre; sezon başında da istenen Cody Gakpo’nun transferinin tamamlanması için çabanın daha da artırıldığı iddia edildi. Hollandalı oyuncuyu kulübü PSV’den transfer etmek isteyen United yönetimi; Hollanda devinin istediği 45 milyon euro bonservisi ödemeye razı olmuş durumda. Ancak bu transferi Ocak ayında bitirmemeleri halinde, anlaşma sürecinde birçok rakiple mücadele etmelerine kesin gözüyle bakılıyor. ManU’nun Gakpo transferindeki en büyük rakibinin ise; Fransa’nın dev ekibi PSG olduğu öngörülüyor. Christophe Galtier’in de kadrosuna katmak istediği genç yıldız; bu iki seçenekten birini en geç Haziran’da değerlendirecek.

Manchester United yönetimi, Cody Gakpo transferinde kişisel bağlantılarını kullanmak istiyor. Geçmişte Cristiano Ronaldo’nun takıma katılışında Sir Alex Ferguson’un ağırlığını lehine çeviren United; Gakpo hamlesinde de PSV’nin teknik direktörü ve United efsanesi Ruud van Nistelrooy’u ikna etmeye çalışacak. Hollandalı teknik adamın United’ı tavsiye etmesini bekleyen yönetim; bir yandan da kendi menajerleri Erik ten Hag’ın bağlantılarıyla da transferde etkili olmanın yollarını arayacak.

Hücumda Gonçalo Ramos Alternatifi

Cody Gakpo transferinin yanında takıma bir ekleme daha yapmayı uygun gören Erik ten Hag; hücumda gösterdiği başarılı çıkışıyla gündeme gelen Gonçalo Ramos’un da takıma katılmasını istiyor. Benfica’da istikrarlı bir grafik ortaya koyan Portekizli golcü; Dünya Kupası’ndaki İsviçre maçında oynadığı oyunla da takdir toplamıştı. Özellikle de İsviçre maçındaki performans sayesinde tüm Dünya’nın radarına giren 21 yaşındaki golcü; Avrupa’nın en önemli golcü yeteneklerinden biri olarak göze çarpıyor.

Ancak bu transferde Benfica yönetiminin Ocak ayı hamlesine izin verme ihtimali neredeyse sıfır. Şampiyonlar Ligi ve Portekiz Ligi’nde başarılı bir tablo çizen Lizbon ekibi; takımın istikrarlı yapısını bozmamak adına Ramos’u Haziran’dan önce satmayı düşünmüyor. Haziran’da minimum 70 milyon euroyla pazarlık masasına oturacağı tahmin edilen Benfica’nın; gelen diğer tekliflere göre istenen bedeli daha da artırabileceği de konuşulmakta. Manchester United yönetiminin; Haziran ayındaki transferi Ocak ayından netleştirmeye çalıştığı öğrenildi.

Exit mobile version