Manchester City, Gvardiol Transferine Servet Dökecek!

Savunma hattına transfer yapmayı planlayan Manchester City, Leipzig'den Gvardiol için yüklü bir bonservis ödemeye hazırlanıyor.

gvardiol 1

Süper Lig’deki transfer hareketliliği, ülke gündeminin başat unsurlarından biri haline geldi. Bir yandan Türkiye’deki transfer çılgınlığı devam ederken, öte yandan da Avrupa’daki transfer iddialarında sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Premier Lig ve Suudi Arabistan’da transfere harcanan paralar gündemin en üst sırasına yerleşirken, bu transfer döneminde de birçok kulübün transfer harcaması rekoru kırılmakta. Yeni sezona en güçlü haliyle girmek isteyen dev ekipler, Ağustos ayı gelmeden büyük hamlelerini yapmanın peşinde.

Premier Lig’in bu yılki en büyük hamlesi, şu an itibarıyla Declan Rice’ın Arsenal’a transferi olduğu öngörülüyor. Yaklaşık 120 milyon euro karşılığında West Ham’dan Kuzey Londra ekibine geçen Rice; bir İngiliz için ödenen bonservis bedeli sıralamasında Jack Grealish’in yalnızca 1 milyon euroluk bir farkla arkasında kaldı. Arsenal’ın kulüp rekoru olarak da kayıtlara geçen bu hamle, geçen yılın şampiyonu ve Devler Ligi’nin kazananı Manchester City’nin de büyük bir hamle yapacağı süreci başlattı. Lig ve Avrupa yarışında geri düşmek istemeyen City; savunma hattına rekor bir transfer yapmayı planlıyor.

Pep, Gvardiol’ü İstiyor!

Dünya Kupası’nda Hırvatistan formasıyla gösterdiği performansla Avrupa devlerinin radarına giren Josko Gvardiol; Pep Guardiola’nın transfer listesinde en üst sırada. RB Leipzig formasıyla başarılı işlere imza atan Hırvat savunmacı, sol ayaklı olması ve hızlı hamle yeteneğiyle de ön plana çıkıyor. Guardiola’nın pasa yönelik oyun tarzına da uyum sağlayabildiği görülen 21 yaşındaki stoper, Manchester City’nin savunma hattındaki kaliteyi arttırma girişimlerindeki son yıldız olarak görülüyor.

City ve Stoper Harcamaları

Geçtiğimiz sezonlarda savunma hattı için yapılan transferlerde önemli bedeller harcayan Manchester City; son olarak 2021’de Ruben Dias transferinde 71 milyon euro bonservis bedelini gözden çıkarmıştı. Eldeki savunmacıların büyük bir kısmından farklı yönlerde ve farklı zamanlarda verim almayı başaran Pep Guardiola; geçtiğimiz sezon oluşturduğu oyun sisteminde ise stoper odaklı bir yapıya imza attı. Şampiyonlar Ligi finalinde 4 stoperle sahaya çıkan City; John Stones’un orta alan ve savunma arasında gidip geldiği bu yapı sayesinde Kupa 1’in sahibi oldu.

Savunmaya yönelik hamlelerin son halkası olarak görülen Josko Gvardiol için uzun bir süredir RB Leipzig ile pazarlık masasında olan Manchester City; genç savunmacı için 100 milyon euroluk bir teklif yaptı. Pazarlıkların neticesinde 9 haneli rakamları gören City; transferin gerçekleşmesi halinde bir savunmacı için ödenen en yüksek bonservisi kasasından çıkaracak. Geçmişte de bu rekoru birkaç kez kıran İngiliz devi; Virgil van Dijk ve Harry Maguire transferlerinde bu rekoru ezeli rakiplerine devretmişti.

Genç yıldızı 2021 yazında transfer eden RB Leipzig ise; önümüzdeki sezonun planlarında Gvardiol’ü en kilit parça olarak görüyor. Bu nedenle yıldız ismi satma taraftarı olmadığı bilinen Alman ekibi; satış işleminin önümüzdeki yıla sarkacağı bir planla hareket etmek istiyor. Gvardiol’den de City’e gitme yönünde herhangi bir baskı görmeyen Leipzig’in yöneticileri, City’nin teklifini bir sezon daha bekletebilir. Geçtiğimiz günlerde Nkunku’yu ve Szoboszlai’yi satan Leipzig, bir kilit ismi daha göndermemeyi hedefliyor.

Exit mobile version