Mac Allister Juventus Yolunda!

Transferde büyük adımlar atmak isteyen Juventus; Arjantin'in yıldızı Alexis Mac Allister'ı transfer etmeyi planlıyor.

mac allister 1

Ocak ayı transfer döneminin açılmasına saatler kaldı. Yeni yılın başlamasıyla birlikte daha da hareketlenmesi beklenen transfer piyasası; Dünya Kupası’ndan hemen sonra gelmesi sebebiyle heyecanlı bir hal aldı. Kupada üstün performanslara imza atan futbolcular, Avrupa’nın dev ekiplerinin radarına girdi. Özellikle de kupa esnasında takımlarını üst turlara ve zaferlere taşıyan yıldız isimler; Ocak ayının birbirinden ilginç hamlelerle geçmesinin önünü açtı. Yıl bitmeden yapılmaya başlanan transferler; devamında da sürpriz niteliğindeki imzaları müjdeliyor.

Geçtiğimiz günlerde Liverpool’un Gakpo’ya imza attırması ve sonrasında çıkan transfer iddiaları; önümüzdeki günlerde daha da hareketli anların yaşanacağının habercisi oldu. Dünya Kupası’nda üst düzey performans gösteren Hollandalı yıldız, çeyrek final yapan takımının en önemli figürlerinden biri olmuştu. Kupa esnasında daha büyük başarılar kazanan yıldızların da, sezon boyunca transfer söylentileriyle anılacağı görülmüş oldu. Kupadaki en başarılı performanslardan biri olarak görülen ve finalde de fark yaratan Alexis Mac Allister ise; vatandaşı birçok yıldız gibi dev ekiplerin radarına girdi.

Arjantinli yıldız için kulübü Brighton’ın kapısını çalacak ilk takımın Juventus olacağı ortaya çıktı. Bir süredir Avrupa üzerindeki birçok büyük kulüp için transferde adı geçen 24 yaşındaki orta saha; Torino ekibinde ise listenin üst sıralarında yer alıyor. Orta saha hattını tamamen güncellemeyi planlayan Juve; transfer sürecinde düşündüğü bu dev adımı, maddi ve yönetimsel krizi geride bıraktıktan sonra atmayı hedefliyor. Mac Allister’ın menajerliğini de üstlenen babasına yöneltilen soruyla birlikte, Juventus ve oyuncu arasında ilk temasın kurulduğu da görüldü.

“Juventus Çok Önemli Bir Kulüp!”

Juventus’un Dünya’nın en prestijli kulüplerinden biri olduğunu dile getiren baba Mac Allister; böylesine bir kulübün her zaman transfer planlarında ön sıralarda olacağını söyledi. Kendilerine ve kulübe gelen teklifleri ortaklaşa değerlendireceklerini aktaran menajer; anlaşma sürecinin ne zaman tamamlanacağına ise net bir cevap veremedi. Kulüpler arasındaki ve oyuncu nezdindeki müzakerelere dair bilgi veremeyeceğini söyleyen Carlos Mac Allister; böyle bir açıklamanın Alexis’e ve kulüplere zarar verebileceğini aktardı.

Oğlunun İngiltere’deki kariyerinde son derece mutlu olduğunu söyleyen baba Mac Allister; ilerleyen dönemde gelişebilecek transfer süreçlerinin, oğlunun kariyerine olumlu yönde etki etmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını açıkladı. Juventus’un yönetimsel krizinde çözüm yolu olarak tüm kurulun değiştirilmesi bulunmuştu. Buna rağmen soruşturma sürecini atlatamayan Torino ekibi; hakkında çıkan suçlamalardan yüklü bir ceza almaması halinde transferde iddialı adımlar atacak.

Argentinos Juniors alt yapısında yetişen Alexis Mac Allister; 2019 Ocak’ta 8 milyon euro karşılığında Brighton’a imza attı. İngiliz ekibine gelmeden önce 6 ay Argentinos’ta, 6 ay da Boca Juniors’ta kiralık oynayan Mac Allister; 2020 Ocak’ta kadrosuna katıldığı Brighton’da kendisini gösterdi. İngiltere’deki en iyi ofansif orta sahalardan biri olarak değerlendirilen yıldız isim; Arjantin Milli Takımı’nda da başarılı işlere imza atmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde kazanılan Dünya Kupası; Mac Allister için adeta dönüm noktası oldu.

Exit mobile version