Luis Diaz’ın Ailesini Kaçıranlar Belli Oldu!

Kolombiya hükümeti, Liverpool'un yıldız oyuncusu Luis Diaz'ın ailesini kaçıranları açıkladı.

diaz 1

Liverpool’un Kolombiyalı yıldızı Luis Diaz, geçtiğimiz haftadan bu yana korkunç bir problemle karşı karşıya. Geçtiğimiz Cumartesi günü annesinin ve babasının kaçırıldığı haberini alan ünlü futbolcu, takımının oynadığı Premier Lig karşılaşmasında da forma giyememişti. Olaydan kısa bir süre sonra Diaz’ın annesinin serbest bırakıldığı öğrenilirken, baba Luis Manuel Diaz’ın kaçıranlar tarafından rehin edilmeye devam edildiği biliniyor. Kolombiya hükümeti ve kolluk kuvvetleri ise, başarılı oyuncunun babasını kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kolombiya hükümetinin yaptığı açıklamada, Diaz’ın babasını rehin tutanların Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) isimli terör yapılanmasının mensupları olduğu belirtildi. ELN mensuplarıyla yapılan ateşkes görüşmeleri esnasında bu bilginin alındığı söyleyen devlet yetkilileri, bu görüşmede olayın faillerinden herhangi birinin bulunmadığı da ifade edildi. ELN’ye bağlı bir birimin kaçırma olayına karıştığını örgütün yetkililerinden duyan yetkililer, Luis Manuel Diaz’ın kurtulabilmesi adına tüm imkanların seferber edildiğini duyurdu.

Yüzlerce polis ve askerin arama çalışmalarını sürdürdüğü bölgenin, Kolombiya’nın Venezuela sınırındaki bölgelerinden biri olduğu biliniyor. Bu bölge içerisinde ELN’nin faaliyetlerinin oldukça fazla olduğu ve gasp amacıyla birçok insanın ailesinin alıkonulduğu öğrenildi. Güvenlik kamerası görüntüleriyle olaya dair ipuçları elde etmeye çalışan yetkililer, kaçırılma olayının bir benzin istasyonunda gerçekleştiğini ve silah zoruyla yapıldığını belirtti. Kolombiya’nın Barrancas şehrinde yaşanan bu olay, faillerin tanınan isimler olması nedeniyle tüm Dünya’da yankı buldu.

Kolombiya içerisindeki en aktif terör örgütlerinden biri olan ELN, yaklaşık 2 bin 500 civarında üyeye sahip. Geçmişte de birçok insanı fidye amaçlı kaçırdığı bilinen örgüt, son olarak Liverpool’da oynayan Luis Diaz’ın ailesini de rehin aldı. Dias’ın annesi Cilenis Marulanda’yı kısa sürede serbest bırakan örgüt, baba Luis Manuel Diaz’ı ise rehin tutmayı sürdürüyor. Venezuela sınırındaki dağlık bölgelerden Serrania del Perija’da arama faaliyetlerini sıklaştıran Kolombiya ordusu, kaçırma faaliyetinde kullanıldığı belgelenen iki motosiklet ve bir otomobili de sürücüsüz bir şekilde ele geçirdi.

Hükümet ile ELN arasındaki pazarlık sürecini yürüten Otty Patino, yıldız oyuncunun babasının derhal serbest bırakılması için temasları hızlandırdıklarını belirtti. Örgütle olan müzakerelerinde insan kaçırmama şartının yer aldığını da hatırlatan Patino, ELN’nin bu olayla birlikte uluslararası bir suç işlediğini vurguladı. Yakın dönemde Kolombiya’da başlatılan “tam barış” projesiyle birlikte terör örgütleriyle müzakere süreçlerine girildiği bilinirken, 3 Ağustos’tan bu yana ELN ile hükümet arasında bir ateşkes imzalandığı da açıklanmıştı.

Luis Manuel Diaz’ın kaçırılması, Kolombiya’da da sansasyon yarattı. Yüzlerce kişinin katıldığı protesto yürüyüşleri, ülkedeki insan kaçırma ve terör eylemlerinin son bulması isteğinin dillendiği yerler oldu. Kolombiya futbolunun en önemli simalarından olan Luis Diaz’ın yaşadığı bu olay, kulübü Liverpool’dan büyük bir destek görmesini sağladı. Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, ligde aldıkları en son galibiyeti Luis Diaz’a adadıklarını açıklamıştı.

Exit mobile version