Liverpool – Real Madrid: 2-5

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Real Madrid, İngiltere'de 2-0 geriye geriye düştüğü maçta Liverpool'u 5-2 mağlup etti. Liverpool, 57 yıl sonra bir Avrupa maçında 5 gol yedi.

Liverpool Real Madrid Habermeydan

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda son şampiyon Real Madrid, İngiltere’de 2-0 geriye düştüğü maçta Liverpool’u 5-2’lik skorla mağlup etti.

Liverpool, maça hızlı başladı 4. dakikada Nunez’in çok şık golüyle maçta 1-0 öne geçti. Maçın 14. dakikasında bu kez sahneye Salah çıktı ve Liverpool lehine durumu 2-0 yaptı. Bu kez 21. dakikada Vinicius, Real Madrid’in ilk gölünü attı 2-1. Brezilyalı Vinicius 36. dakikada bir gol daha atarak, skoru 2-2’ye getirdi. Müsabakanın İkinci yarısına Real Madrid hızlı girdi. Maçın 47. dakikasında Eder Militao, skoru 3-2 yaptı. Karşılaşmanın 55. dakikasında Benzema’nın golüyle maç 4-2’ye geldi. Real Madrid 67. dakikada Benzema ile bir gol daha bularak maçtan 5-2’lik skorla galip ayrıldı.

Liverpool, 7 Aralık 1966’daki 5-1’lik Ajax maçından bu yana ilk kez bir Avrupa maçında 5 gol yedi. İngiliz ekibi, Avrupa arenasında sahasında en fazla gol yediği maçı oynadı.

Mohamed Salah, Steven Gerrard’ı geride bırakarak Liverpool tarihinin Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu oldu. (42 gol)

Liverpool taraftarları, geçtiğimiz yıl Paris’te oynanan Real Madrid finali öncesinde yaşananlar sebebiyle Şampiyonlar Ligi marşını yuhaladı.

Bu sonucun ardından Real Madrid, rövanş maçı öncesi büyük bir avantaj elde etmiş oldu. İki takım arasındaki rövanş maçı 15 Mart’ta Santiago Bernabeu’da saat 23.00’te oynanacak.

Exit mobile version