Liverpool, Barış Alper’i İzliyor!

İngiltere Premier Lig'in dev ekibi Liverpool, Galatasaray'dan Barış Alper Yılmaz'ı takip ediyor.

baris alper 1

Yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Galatasaray, transfer hedefleri konusunda geçtiğimiz yıla oranla çok daha sakin. Bu yaz yalnızca Fenerbahçe’yle olan kontratı sona eren Michy Batshuayi’yi ve Chelsea’yle kontratı biten Hakim Ziyech’i kadrosuna katan sarı kırmızılılar, ilk 11 için düşünülen hamlelerde ise araştırmalarını sürdürüyor. Orta sahanın merkezinde tempolu bir oyuncu ve sağ bekte genç bir isim arayan Galatasaray yönetimi, bu hedefleri için birçok farklı adayı gündemine aldı.

Bir yandan yeni transferler için araştırma ve teklif süreçlerini devam ettiren Galatasaray yönetimi, bir yandan da eldeki isimlere gelen teklifleri incelemeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz sezonun kadrosundan Ndombele ve Aurier’le yollarını ayıran sarı kırmızılı ekip, Sergio Oliveira’yı da kısa bir süre içerisinde göndermeyi hedefliyor. Kanatlarda bekleneni veremeyen Zaha ve Tete ise, gelen tekliflerin tatmin etmesi halinde kulüpten ayrılacak. Yabancı oyuncularda ayrılık sürecini beklenenden daha hızlı işletmeye çalışan Galatasaray, yerli isimlerde ise neredeyse hiçbir ismi gönderme yanlısı değil.

Barış Alper İçin Galatasaray’ın Kapısı Çalınabilir!

Galatasaray’ın yaz aylarında gündemini işgal edecek durumların başında, yerli oyuncularına ve Icardi’ye gelebilecek teklifler yer alıyor. Son 2 sezondur Kerem Aktürkoğlu için gelen teklifleri değerlendiren ve bunları reddeden Galatasaray yönetimi, milli yıldızın takımda kalabileceği senaryolara çok daha sıcak bakıyor. Öte yandan ligin son haftalarında Kerem’den formayı alan Barış Alper Yılmaz ise, Avrupa ekiplerinin gözüne çok daha fazla takılan bir isim haline geldi. Özellikle de EURO 2024’te gösterdiği performansla birlikte, birçok dev kulübün Barış Alper’i yakından takip ettiği biliniyor.

Yakın bir süre zarfında birçok kez Premier Lig ekipleriyle adı anılan Barış Alper Yılmaz, EURO 2024’te oynadığı maçlarda da kendisini fazlasıyla gösterdi. Özellikle de çeyrek finalde Milli Takım ile Hollanda’nın oynadığı karşılaşmadaki performansı, Premier Lig’in dev kulüplerini harekete geçirdi. Barış Alper’in van Dijk ve Ake karşısındaki dinamizmi, dev ekiplerin büyük bir kısmını ikna eden başlıca unsur oldu. EURO öncesinde Tottenham ve Brighton’ın listesinde olduğu bilinen milli oyuncu, bu sürecin ardından Liverpool ve Manchester United’ın da listesine adını yazdırdı.

Manchester United’ın transfer için henüz bir girişimde bulunup bulunmadığı bilinmiyor. Ancak Galatasaray’a yakın kaynaklardan ulaşan bilgilere göre, Liverpool’un Barış Alper transferi için kısa bir süre içerisinde ilk temasları kurmaya hazırlandığı öğrenildi. Hücumun her noktasında oynayabilmesi ve hızını başarılı bir biçimde sahaya yansıtması sayesinde Liverpool’un yeni teknik direktörü Arne Slot’u ikna eden yıldız isim; Kırmızılar için hücumda taze kan niteliği taşıyabilir.

Avrupa Şampiyonası öncesinde Barış Alper için 30 milyon euro civarında bir satış bedeli belirleyen Galatasaray yönetimi ise, yıldız oyuncunun turnuvada yakaladığı popülarite ile birlikte bu rakamı çok daha yüksek seviyelere çıkarmayı hedefliyor. Geride bıraktığımız sezonda Galatasaray’ın en istikrarlı figürlerinden biri olan Barış Alper Yılmaz, şampiyonluğun da alındığı bu sezonda sarı kırmızılı formayla 55 maça çıktı ve 7 gol 12 asist kaydetti.

Exit mobile version