Lazio, Milinkovic-Savic’in Yerine Gedson’u İstiyor!

Sırp yıldız Milinkovic-Savic'i Suudi Arabistan'a yollayan Lazio, orta alandaki boşluğu Beşiktaş'tan Gedson'la doldurmayı istiyor.

gedson 2

Yeni sezonun transfer perdesini şampiyonluk hedefiyle açan Beşiktaş, bugüne dek resmi olarak transfer açıklamadı. Daniel Amartey, Dusan Tadic ve Lyanco gibi isimlerle adı anılan siyah beyazlı ekip; Ocak ayında kurduğu iskelet üzerinden yoluna devam etmek istiyor. Geride kalan sezonda birçok önemli kazanım elde etmeyi başaran Beşiktaş; teknik direktör Şenol Güneş’in kadroya katılmasını istediği yıldızlar için nabız yoklamaya devam ediyor. Bir yandan da takımdaki isimlere gelen teklifler değerlendiriliyor.

Transfer çalışmaları için bütçe arayışlarını da sürdüren Beşiktaş yönetimi; eldeki isimlerden bir kısmının gönderilmesi için de yoğun bir çaba içerisinde. Ancak takımdan gönderilmesi istenen isimlere değil; takımın önemli parçalarına yönelik teklifler almaktalar. Stoper pozisyonundaki yıldız isim Romain Saiss’e birçok Avrupa devinden teklifler geldiği bilinirken, tecrübeli savunmacının da bu tekliflerden birini değerlendirmek istediği öğrenildi. Saiss’in yerine eklenecek stoper için arayışlarını sürdüren yönetim, yakın dönemde ise orta alandaki yıldızı Gedson için kapıyı çalan ekiplerle görüşmek durumunda kaldı.

Lazio Gedson’un Peşinde!

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek Lazio’nun Gedson Fernandes için teklif yapmaya hazırlandığı iddia edildi. Orta alanda Lazio’yu uzun yıllar boyunca sırtlayan Sergej Milinkovic-Savic’in Al Hilal’e transfer olması, Lazio yönetiminin transferde daha agresif bir tutum izlemesine yol açtı. Maurizio Sarri’nin sisteminde önemli bir yeri olan tecrübeli orta sahanın ayrılığı, İtalyan devinin transfer perdesi bitmeden orta alana ekleme yapma isteğini arttırdı.

Gedson Fernandes için Beşiktaş’ın kapısını çalmaya hazırlanan Lazio yönetimi; Portekizli yıldız için tatmin edici bir teklif yapmayı planlıyor. Önümüzdeki sezon Devler Ligi’nde kendisini göstermek isteyen İtalyan ekibi; bu sebeple Milinkovic-Savic’den gelen 40 milyon euro civarındaki bonservis gelirini harcamaktan çekinmiyor. Bu durumun farkında olan ve maddi gelir baremini arttırmayı hedefleyen Beşiktaş ise; Gedson için 35 milyon euro civarında bir bonservis talep ediyor.

Gedson’un Benfica’dan alındığı dönemde yapılan anlaşma, yıldız ismin bonservis gelirinin yüzde 50’sinin Benfica’ya verilmesi maddesini de içeriyor. Bu sebeple bonservis gelirini yüksek tutmak isteyen yönetim; başarılı ismin transferinden maksimum seviyede gelir elde etmenin peşinde. Lazio’yla olan pazarlıkların 25-30 milyon euro civarlarında tamamlanması beklenirken; bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde Benfica’yla yapılan anlaşma gereği kazanılacak bedel 12,5-15 milyon euro civarında olacak.

Lazio’dan gelen teklife olumlu yaklaştığı bilinen Gedson Fernandes, özellikle de Şampiyonlar Ligi’nde oynayabilme kapısının açılması nedeniyle İtalyan devine imza atmaya sıcak bakıyor. Yeni sezon için Beşiktaş’la hazırlıklarını sürdüren yıldız isim; transferin gerçekleşmemesi halinde de Beşiktaş’la yoluna devam etmeye olumlu yaklaşıyor. Beşiktaş cephesinde de oyuncuyu göndermeme fikri yüksek sesle dillendirilse de; takımın ihtiyaçları ve transferden kâr elde etme isteğinin yüksekliği nedeniyle, satışın gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version