Kübra Dere’den, Paratriatlon Dünya Kupası’nda gümüş madalya!

Milli sporcu Kübra Dere, Portekiz'de düzenlenen Paratriatlon Dünya Kupası'nda gümüş madalya kazandı.

kubra dere den paratriatlon dunya kupasi nda gumus madalya habermeydan

Milli sporcu Kübra Dere, Portekiz’de düzenlenen Paratriatlon Dünya Kupası’nda gümüş madalya kazandı.

Türkiye Triatlon Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada:

“Çiçeği burnunda paratriatletimiz Kübra Dere’den Portekiz’de müthiş başarı geldi.

İlk triatlon yarışını henüz 3.5 ay önce, 2024 Ordu Triatlonu ile deneyimleyen milli paratriatletimiz, bugün katıldığı Paratriatlon Dünya Kupası’nda kürsü görmeyi başardı.

Ordu’da 29 Haziran tarihinde şampiyonluğa uzanan Kübra; Ercan Şen ve Duran Arslan’ın antrenörlüğünde katıldığı ilk uluslarası yarışında 01:36:53’lük bitirme süresiyle gümüş madalya kazanarak Türkiye’ye bir ilki yaşattı.

Alhandra şehrinde PTS4 kategorisinde yarışan sporcumuzun başarısıyla gurur duyduklarını ifade eden Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, şunları söyledi:

“Triatlon gibi bol efor, dayanıklılık ve azim gerektiren bir branşta her geçen gün daha fazla paratriatletimizin yer aldığını görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. İnanıyoruz ki, Kübra önlenemez yükselişine ve ülkesine ilkleri yaşatmaya devam edecek.”

Sprint mesafede yapılan yarışa dünyanın farklı noktalarından birbirinden iddialı, aralarında olimpiyat şampiyonluğu apoleti de bulunan paratriatletler katıldı. Sporcumuzu ve antrenörlerini tebrik ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı

 

 

 

 

Exit mobile version