Konyaspor İçin Ünlü Teknik Adamlar Gündemde!

Geçtiğimiz günlerde Aleksandar Stanojevic'le yollarını ayıran Konyaspor, Süper Lig'in ünlü teknik adamlarını gündemine aldı.

aykut

Süper Lig’de sezonun 9 haftası geride kalırken, teknik direktör değişiklikleri de birçok kulübün gündemine damga vurdu. Şampiyonluk yarışına dahil olamayan Trabzonspor, iki sezon önce şampiyonluğu getiren Abdullah Avcı’yı bir kez daha göreve getrdi. Hem ligde hem de Avrupa’da beklentileri aşamayan Beşiktaş ise, Şenol Güneş’le yollarını ayırdı ve yeni bir teknik direktör gelene kadar görevi Burak Yılmaz’a emanet etti. Dev ekiplerin de dahil olduğu teknik direktör değişimi furyası, sezon başından bu yana 10 antrenörün takımından ayrılmasına yol açtı.

Teknik direktörüyle yollarını ayıran bir diğer takım ise, ilk 9 maçta 9 puan toplayan Konyaspor oldu. Sırp çalıştırıcı Aleksandar Stanojevic’le sezona başlayan İç Anadolu ekibi, alınan başarısız sonuçların ardından deneyimli isimle yollarını ayırdı. Uzun yıllar sonra yabancı antrenörle çalışan ve geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Stanojevic’ten memnun kalan yeşil beyazlılar, şimdilerde ise yerli ve kaliteli antrenör arayışına girdi. Konya’da ortaya çıkan iddialara göre, yeni teknik adamın kulübe tanıdık bir isim olması muhtemel.

Geçtiğimiz günlerde Stanojevic’le olan birlikteliğini sona erdiren Konyaspor, yeni teknik direktör arayışlarına hız kesmeden devam ediyor. Evinde Pendikspor’a mağlup olmasının ardından deneyimli çalıştırıcıyı gönderen Konya, takıma yabancı olmayan teknik direktörleri listesinin ilk sıralarına yerleştirdi. Konyaspor’un bu hafta içerisinde teklif götürmesi beklenen ilk ismin, geçmişte takımı 3 dönem çalıştırmış olan Aykut Kocaman olduğu öğrenildi. Tecrübeli antrenörle kulüp tarihinin en iyi günlerini yaşayan Konyaspor, 4. dönem için de büyük umutlar besliyor.

Aykut Kocaman’ın ikinci döneminde tarihinin en yüksek derecelerini elde eden Konyaspor; 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa ve 1 kez de lig üçüncülüğüne ulaştı. Lig üçüncülüğünü İlhan Palut döneminde de tekrarlayan İç Anadolu temsilcisi, Aykut Kocaman’ı tarihlerinin en iyi teknik direktörü olarak görüyor. En son 2021 yılında Başakşehir’i çalıştıran ve burada beklediği çıkışı yakalayamayan Kocaman ise, taraftarların isteğinin artması halinde görevi yeniden kabul edebilir. Tecrübeli ismin Konyaspor’dan gelecek teklife, taraftarların nabzını ölçerek karar vermesi bekleniyor.

Konyaspor’un listesindeki ikinci isim ise, takımı 2018 yılında 10 maç çalıştıran Sergen Yalçın. Konya’da çalıştığı süreçte 10 maçta 15 puan toplayan deneyimli çalıştırıcı, yakın dönemde ise efsanesi olduğu Beşiktaş’ı çalıştırmış ve burada Süper Lig – Türkiye Kupası dublesi yapmıştı. Konyaspor’dan gelecek teklife vereceği cevap konusunda hiçbir bilgi edinilemeyen Sergen Yalçın’ın, kısa bir süre içerisinde Süper Lig’deki teknik direktörlük kariyerine geri dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Aykut Kocaman ve Sergen Yalçın’a götürülecek tekliflerden sonuç alınmaması durumunda ise, Kenan Koçak veya Selçuk İnan’ın kapısı çalınacak. Türkiye’de yalnızca A Milli Takım’da yardımcı antrenörlük yapan Koçak, ilk Süper Lig deneyimini Konya ile yaşayabilir. Geçtiğimiz sezon kısa bir süre Kasımpaşa’yı çalıştıran Selçuk İnan ise, ilk Anadolu deneyimini burada edinebilir.

Exit mobile version