Kim Min-jae’ye Manchester United İlgisi Sürüyor!

Napoli'de başarılı bir performans gösteren Kim Min-jae; Manchester United'ın liste başı oyuncularından.

kim 1

Ocak ayına adım adım yaklaşılırken, transfer iddiaları da yüksek sesle konuşulmaya başlandı. İlk sezonunda Cristiano Ronaldo kriziyle karşı karşıya kalan Manchester United teknik direktörü Erik ten Hag; bu yıl beklentileri karşılayarak sonraki sezonlarda yapılacak planlamayı güçlendirmek istiyor. Ligde üst sıralardaki mücadelesini sürdüren Kırmızı Şeytanlar; Hollandalı çalıştırıcının listesindeki isimler için de çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Hücum hattına ekleme yapmaları gerekliliğini geçtiğimiz günlerde de vurgulayan ten Hag; savunma pozisyonunda da farklı profilde isimler arıyor.

Raphael Varane’ın sakatlık sorunları yaşaması ve Harry Maguire’ın istenen seviyenin uzağında kalması; Manchester United’da stoper tandeminin değişmesi fikrini netleştirmeye başladı. Sezon başında Lisandro Martinez eklemesiyle ilk net dokunuşu yapan ten Hag; diğer transfer çözümlerinde de geldiği gibi katkı verecek isimleri araştırıyor. Bir süredir gündemlerinde olan Kim Min-jae için Napoli’yle görüşme yapmaya hazırlanan United; şampiyonluk yarışında olan Serie A ekibinin Ocak ayına sıcak bakmayacağının farkında. Bu sebeple tüm temasların Haziran odaklı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yaz aylarında Fenerbahçe’den Napoli’ye transfer olan Koreli yıldız; gösterdiği başarılı çıkış sayesinde birçok Avrupa devini peşine taktı. Takımının üst üste aldığı başarılı sonuçlar ve şampiyonluk yarışının en üst sırasında olması da; Kim’in en popüler savunmacılardan biri olmasının önünü açtı. 26 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinde 50 milyon euroluk çıkış maddesi bulunması ise; Napoli yönetimini tedirgin eden başlıca unsurlardan biri oldu. İtalyan devinin kontrat yenileme planıyla Koreli savunmacının kapısını çalması bekleniyor.

Manchester, 50 Milyonu Gözden Çıkardı!

Napoli’nin de kontrat yenileme teklifiyle masaya oturmaya hazırlandığı Kim Min-jae’nin; takımıyla şampiyonluk kazanırsa bir sezon daha kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak şampiyonluğun gelmemesi halinde, United’ın yapacağı yüklü teklifin onaylanma ihtimali daha yüksek. Kariyerini şampiyonluklarla doldurmak isteyen tecrübeli oyuncu; kulübünün yakaladığı başarılı oyunda uzun süre yer alma fikrine de sıcak bakıyor. Ancak şu anda en üst seviyeye çok yakın olması da; yıldız ismin Napoli planlarını değiştirebilir.

Ligdeki şampiyonluk durumuna göre Napoli’yle kontrat uzatma yoluna gitmesi beklenen Kim; yeni kontratta da serbest kalma maddesi koyduracak. Her kulübünde bu yönde bir talepte bulunan Koreli oyuncu; Fenerbahçe döneminde ise 18 milyon euroluk bir çıkış maddesi ekletmişti. Şu anki 50 milyon euroluk bedelin daha da yükseltilmesi için çalışmalarını sürdüren Napoli; Manchester United veya başka bir ekip devreye girmeden imzaları attırmayı amaçlıyor.

Manchester United yönetimi ise; Ocak’ta takımdan ayrılmayı kabul etmeyen yıldız isim için Haziran’a göre planlarını şekillendirecek. Kadrosundan birçok ismi göndermesi beklenen İngiliz devi; yeni oyuncularla farklı bir yapıyı şekillendirebilir.

Exit mobile version