Kerem’e Atletico Madrid Kancası!

Benfica'da geçirdiği kısa sürede takımın yıldızı haline gelen Kerem Aktürkoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde gol attığı Atletico Madrid'in radarına girdi.

kerem 1 1

Şampiyonlar Ligi’nin ilk 2 haftası, önceki yıllardan çok daha ilginç bir şekilde ilerledi. Bu sezon başlayan yeni formatla birlikte, her hafta içerisinde yepyeni bir fikstür ve en az bir iddialı maç bulunmakta. Geride kalan ilk iki haftada Devler Ligi’nin güçlü takımlarından birçoğu birbirlerine karşı mücadele vermişti. Bu mücadelelerden en çok dikkat çekeni ise, Benfica’nın Atletico Madrid’i 4-0 mağlup ettiği maç oldu. Savunma gücüyle bilinen Atletico’nun kalesinde 4 gol görmesi, Avrupa futbolu kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Ancak bu mücadelenin ülkemize yansıması çok daha farklı oldu.

Bu sezon Devler Ligi’ne başarılı bir başlangıç yapan Benfica’nın en çok parlayan isimleri, Türkiye Milli Futbol Takımı’nın yıldızları oldu. Atletico Madrid maçında ilk golü kaydeden ve performansıyla maça damga vuran Kerem Aktürkoğlu, yeni takımında geçirdiği ilk günlerde iddialı bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Benfica’daki ikinci sezonuna harika bir başlangıç yapan Orkun Kökçü ise, Kerem ile birlikte Portekiz devinin hücumunda önemli bir rol üstlenmeye başladı. Bu sayede Benfica’nın Türkiye’deki takipçileri gün geçtikçe artmakta.

Ağustos’un son günlerinde 12 milyon euro karşılığında Galatasaray’dan Benfica’ya giden Kerem Aktürkoğlu, Lizbon temsilcisinin beklentilerini kısa sürede karşılamaya başladı. Sarı kırmızılı ekipte oynadığı dönemde de hücumdaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken milli futbolcu, Benfica’ya imza attığı günden kısa bir süre sonra oynadığı İzlanda maçında da tüm Türkiye’yi sevindirdi. Milli formayla hat-trick yapan ender isimler arasına giren Kerem, hem kulüp hem de ülkesinin formasıyla gösterdiği çıkış sayesinde Avrupa devlerinin radarına girdi.

Simeone’nin Gözü Kerem’de!

Portekiz basınında çıkan haberlere göre, Atletico Madrid’in hücum hattını güçlendirebilecek alternatifler arasında Kerem Aktürkoğlu’na da yer verdiği iddia ediliyor. Haberde Atletico’nun Kerem’e Ocak ayında teklif götüreceği iddia edilse de, FIFA kuralları gereği Kerem’in bu sezon Benfica haricinde hiçbir kulüpte oynama şansı bulunmuyor. Sezonun ilk haftalarında Galatasaray’la da sahaya çıkması, Kerem’in yeni yılın ilk günlerinde transferin bomba hamlesi olma ihtimalini ortadan kaldırdı. Ancak yaz dönemi için Atletico’nun milli yıldızla ilgilenmeye devam etmesi bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi’nde İspanyol devine gol atma başarısı gösteren ve kısa sürede Benfica taraftarlarının gözüne giren 26 yaşındaki hücumcu, Portekiz devinden beklenenden çok daha kısa sürede ayrılabilir. Atletico’yla birlikte birçok Premier Lig ekibinin de listesinde olduğu konuşulan yıldız oyuncu, kontratında bulunan serbest kalma maddesiyle de dikkat çekmeye başladı. Benfica’nın da son günlerde maddi ve adli sorunlarla burun buruna gelmesi, Kerem’in 60 milyon euro değerindeki serbest kalma bedelini daha da önemli bir hale getirdi. Milli oyuncumuzun ülkemiz içerisindeki bonservis rekorunu kırma ihtimali gün geçtikçe artıyor.

Kerem Aktürkoğlu’nun Kariyeri

Gölcükspor ve Başakşehir altyapılarında yetişen Kerem Aktürkoğlu, Başakşehir’de forma şansı bulamadı ve Anadolu’nun birçok yerinde top koşturdu. Bodrumspor ve Karacabey’de kiralık oynadıktan sonra Erzincanspor’a giden Kerem, yıldızını burada oynadığı Türkiye Kupası maçlarıyla parlattı. Bu sayede 2020 yazında Galatasaray’a geçen deneyimli isim, 4 yıl boyunca sarı kırmızılıların hücumunda önemli işlere imza attı. Bugün 26 yaşına giren Kerem, Eylül 2024’te 12 milyon euro’ya Benfica’nın oyuncusu oldu. Portekiz kariyerinde henüz 5 maça çıktı ve bu maçlarda 4 gole imza attı.

Exit mobile version