Kante’ye Barcelona Talip Oldu!

Orta sahada Busquets'in boşluğunu doldurmak isteyen Barcelona, N'Golo Kante'ye imza attırmak istiyor.

kante 1

Transfer döneminin açılmasına çok kısa bir süre kala, Avrupa’nın büyük takımlarında da yılbaşı alışverişi telaşı başladı. Ocak ayından itibaren kontratlarının son dönemine giren oyuncuları takip eden dev ekipler; bu isimlerden boşa çıkacak olanları renklerine bağlama hakkını elde edecek. Haziran ayını da doğrudan etkilemesi beklenen Ocak ayının en önemli iddiası ise; yaz transfer dönemini de hareketli geçiren Barcelona’dan geldi. Takımdan ayrılacağını açıklayan Sergio Busquets’in yerini doldurmak isteyen Barça; bu boşluğu dev bir isimle kapatmaya çalışacak.

Orta saha üçlüsünün ikisini uzun yıllar boyunca Gavi ve Pedri’yle garantilemek isteyen Barcelona; sezon başında transfer ettiği Franck Kessie’yi ise rotasyon oyuncusu olarak kullanmayı amaçlıyor. Ancak takımın ön libero pozisyonunu uzun yıllardır dolduran Sergio Busquets’in ayrılık kararı; bu bölgeye formayı doğrudan alabilecek bir isim arayışını da beraberinde getirdi. Frenkie de Jong’u satarak bonservis geliri elde etmesine kesin gözüyle bakılan Barça; ön libero pozisyonunun en iyi isimlerinden birine teklif yapmaya hazırlanıyor. Bu ismin, Chelsea’yle olan kontratı sona erecek N’Golo Kante olduğu konuşuluyor.

Chelsea’de son 1.5 sezondur sakatlığı sebebiyle forma şansı bulmakta zorlanan Fransız orta saha; 2022 Dünya Kupası’nda da boy gösterememişti. Bir önceki Dünya Kupası’nda gösterdiği performansla Fransa futbol tarihinde önemli bir yer edinen Kante; kulübü Chelsea’nin önerdiği kontrat teklifine sıcak bakmıyor. Londra ekibinin 2 yıllık kontrat önerisini, en az 3 yıl istemesi sebebiyle reddeden Kante; bu teklifi kısa bir süre önce kendisine ulaştıran Barcelona’da forma giymeye olumlu bakmaya başladı.

Barcelona’da Hedef Yeniden Bedelsiz Transfer!

Kante’yi Haziran ayı için imzalayacağı kontratla renklerine bağlamaya yakın görülen Katalan ekibi; uzun süredir devam eden maddi problemleri içerisinde ilk 11’ine önemli bir ismi katmış olacak. Geçtiğimiz sezonlarda maddi sorunlar sebebiyle Lionel Messi’nin kaybıyla dahi yüzleşmek zorunda kalan Barça; 2022 yazında ise birbiri ardına yaptığı transferlerle adından söz ettirmeyi başarmıştı. Ocak ve Haziran’da tasarruf sürecine geri dönmesine kesin gözüyle bakılan Barcelona yönetimi; 2023’ün ilk günleri itibarıyla bedelsiz gelme ihtimali bulunan veya kontratının son yılına giren isimlerle temasa geçecek.

Kante’nin de Chelsea’deki kariyerini sona erdirmeye daha yakın olduğu öngörülüyor. Özellikle de Chelsea’nin yeni patronları ve yeni teknik ekibiyle kendisine yer bulamadığını hissettiği düşünülen Fransız yıldız; Avrupa Şampiyonası’nda ülke milli takımında yeniden boy gösterebilmenin mücadelesini vereceği bir kulübe gitmeyi düşünmekte.

2016’da Premier Lig şampiyonu Leicester City’den Chelsea’ye transfer olan N’Golo Kante; gösterdiği performansla tarihin en iyi ön liberolarından biri olarak anılmaktaydı. 2018’de Dünya Kupası kazanma başarısı da gösteren 31 yaşındaki orta saha oyuncusu, Chelsea formasıyla 262 maça çıktı ve 13 gol 15 asist kaydetti.

Exit mobile version