Juventus’tan Manchester United Çıkarması!

Serie A'da zirveye oynayan Juventus, yalnızca 30 milyon euro bonservisle iki önemli ismi kadrosuna katabilir.

sancho

İtalya Serie A’da lider Inter’in 2 puan gerisinde yer alan Juventus, 3 yıllık aranın ardından yeniden zirveye dönmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sezon başında transfer piyasasında aktif bir görüntü sergilemeyen Juve, bir yandan da geçtiğimiz sezondan adli süreçlerle mücadele etmekte. 10 puan silme ve Avrupa’dan men edilme cezalarının sonrasında beklenenden de iyi bir başlangıç yapan Torino ekibi, devre arasında şampiyonluk hedefine katkı sağlayabilecek yıldızları kadrosuna katmayı hedefliyor.

Sezon başında ana kadroya yalnızca Timothy Weah eklemesini yapan Juventus, devre arasında iddialı isimlere yönelmenin peşinde. Yaz aylarında bir önceki yıldan gelen maddi yükümlülüklerle de uğraşmak durumunda kalan Kuzey İtalya ekibi, şampiyonluğa giden yolda elini cebine atma fikrine olumlu bakıyor. Andrea Agnelli’nin görevi bırakması sonrasında idari yapısını tamamen değiştiren Juve, minimum maliyetle maksimum kalitede oyuncu getirme anlayışını Ocak ayında da devam ettirmek istiyor. İtalyan devinin bu yöndeki ilk iki hamlesinin Manchester United’ın geri planda kalan isimlerine yönelik olacağı iddia ediliyor.

İngiliz basınında yapılan haberlere göre, Manchester United’dan ayrılmayı planlayan Jadon Sancho ve Donny van de Beek’in Juve’ye yakın olduğu iddia edildi. United’da kadro dışı bırakılan Sancho ve süre verilmeyen van de Beek’in, devre arasında ayrılma fikrine olumlu baktığı ve Juve’de forma giyme fikrine de giderek ısındıkları öngörülüyor. Her iki ismin de EURO 2024’te ülkelerinin milli takım havuzunda yer almak istemesi ve takımlarında geri planda kalmaları, ayrılık ihtimalini daha da arttırmakta. Juventus’ta ilk 11’de oynama ihtimallerinin oldukça fazla görünmesi de, transfer ihtimalinin giderek yükselmesini sağlıyor.

İngiliz basınındaki haberlerde, Juventus’un kısa bir süre içerisinde pazarlık sürecini hızlandırması bekleniyor. Sezonun ilk günlerinde Paul Pogba’nın doping cezası alması ve Fagioli’nin bahis nedeniyle 1 yıl futboldan men edilmesi, Juventus kadrosunun güçsüzleşmesine yol açtı. Hücum hattında Chiesa ve Vlahovic’in liderliğinde iddiasını korumayı başaran Juve, takım savunmasındaki başarısıyla birlikte Serie A’da zirve yarışına ortak oldu. Yıllar sonra şampiyonluğa yaklaşan Torino ekibi, transferde önüne çıkan bu fırsatı mutlaka değerlendirmek ve şampiyonluk yarışında daha da iddialı olmak istiyor.

Juventus, Sancho ve van de Beek’in bonservisleri için toplamda 30 milyon euro önerecek. Manchester United yönetiminin ise, bu teklifin resmileşmesi sonrasında kısa bir süre içerisinde kabul etmesi bekleniyor. Her iki oyuncunun da yüksek maaşlar alması, United’ın bonservis bedelini düşük tutmasındaki başlıca sebep olarak gösteriliyor. Takımdaki maaş yükünü hafifletmek isteyen ManU, bununla birlikte cüzzi bir bonservis bedeli kazanma ihtimalini de en kısa sürede değerlendirmeye çalışacak.

Pogba’nın da maaş listesinden düşmesiyle birlikte, Juventus’un yüksek kontratlarının daha da azaldığı bilinmekte. Sezon başında Di Maria’yla da kontrat yenilemeyen İtalyan devi, bir diğer yüksek kontrat sahibi Cuadrado’yla da yollarını ayırmıştı. Sancho ve van de Beek’in transfer edilmesi durumunda, her iki oyuncunun da Szceszny ve Vlahovic’ten çok daha düşük maaşlar alması bekleniyor.

Exit mobile version