Juventus’a 15 Puanlık Ceza Geldi!

İtalya Serie A devi Juventus, transferlerde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 15 puanının silinmesi cezasına çarptırıldı.

juve 1

2021’den bu yana Torino Cumhuriyet Savcılığı’nın devam ettirdiği soruşturma, Juventus yönetiminin yeni bir krizle karşılaşmasına yol açtı. 2019-2021 yılları arasındaki mali kayıtların incelenmesiyle başlatılan Prisma operasyonu; kulübün Milano, Roma ve Torino’daki ofislerinin incelenmesiyle birlikte daha ciddi bir hal almıştı. Federico Bernardeschi, Alex Sandro gibi önemli futbolcuların da sorgulandığı bu soruşturmada; Juventus’un transferlerdeki ücretlerde kanun dışı düzenlemeler yaptığı tespit edildi. Bu durum, sezonun puan durumuna doğrudan etki edecek bir cezanın yansımasına yol açtı.

Futbolcu transferleri ve maaşları gibi önemli gider kalemlerinde eksik gösterme, yüksekten bildirme hamleleri yapan Juve; yargıya intikal eden bu durumla birlikte İtalya Spor Mahkemesi’nde de yeni bir dosya açılmasına neden oldu. Bu dosya nedeniyle UEFA tarafından da soruşturulan Torino ekibi; İtalya Futbol Federasyonu’ndaki (FIGC) Spor Mahkemesi’nin aldığı kararla sarsıldı. Juventus yöneticilerinin gelir gider tablosu dengesizliği yarattığının kanıtlandığını aktaran Spor Mahkemesi hakimi, Torino devine 15 puan silme cezası verdi.

Torino Cumhuriyet Savcılığı tarafından derinleştirilen dosya, İtalya Spor Mahkemesi’nin de harekete geçmesine neden oldu. Sonraki süreçte tüm kayıtlarının incelenmesi gerçeğiyle karşı karşıya kalan Juventus; FIGC tarafından verilen cezayla birlikte büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Geçtiğimiz haftalarda gösterdiği performansla Şampiyonlar Ligi potasına giren Juve; 15 puanının silinmesiyle birlikte 10. sıraya geriledi. Bu sezon da şampiyonluk ihtimaline havlu atan siyah beyazlılar; taraftarlarının da yeniden hüsrana sürüklenmesi sonucuyla karşılaştı.

Juventus’ta Yönetim Değişti, Taraftar Cezaya Tepkili!

Puan silme cezasının gelmesiyle birlikte, Juventus’tan da resmi açıklama yapıldı. Karara itiraz edeceğini belirten kulüp yayın organları, bu kararın kabul edilemez olduğunu açıkça dile getirdi. Bu kararla birlikte federasyona ve eski yönetime yönelik tepkilerini yükselten Juventus taraftarı ise; aldıkları lig izleme aboneliklerini iptal etmeye başladı. İptal sayısının yüksekliği sebebiyle dikkat çekmeye başlayan bu protesto, ligin yayıncı kuruluşlarının önlem alma yoluna gitmesini zorunlu kılabilir. Federasyon cephesinde ise, puan silme kararı sonrasında yeni bir açıklama yapılmadı.

Juventus’un adının yolsuzlukla anıldığı ve federasyon nezdinde suçlu bulunduğu Prisma operasyonunda; oyunculara el altından verilen ücretler konusunun henüz gündeme tam anlamıyla gelmediği biliniyor. Bu cezanın yalnızca bonservis bedellerine dair olan kısımdan verildiği öngörülürken, maaş ödeme yolsuzluğu sebebiyle de bir ceza verilmesi ihtimali yüksek görülüyor. Juventus cephesinde ise kararlar öncesinde yönetimde revizyona gidildi. Juventus’ta Başkan Agnelli, Başkan Yardımcısı Pavel Nedved, İcra Kurulu Başkanı Maurizio Arrivabene gibi önemli isimler; koltuklarını devretme kararı almışlardı.

Kulübün sahibi olarak konumlanan Exor Holding; Agnelli sonrasında başkanlık pozisyonunu Gianluca Ferrero ile doldurmaya başladı. Bir süre daha kriz yaşaması beklenen Torino ekibi; yeni dönemde de futbolculuğunda Juventus efsanesi olmuş isimlere görev verebilir.

Exit mobile version