Juventus, Thomas Partey’i Transfer Etmek İstiyor!

İtalya Serie A'da yeniden zirveye oynayan Juventus, Arsenal'dan Thomas Partey'i sezon sonunda kadrosuna katmak istiyor.

partey 1

İtalya Serie A’da uzun bir aradan sonra yeniden şampiyonluk yarışına giren Juventus, eski günlerine dönmek için kadrosunu yenilemeyi hedefliyor. Sezona iddialı bir orta alan rotasyonuyla başlayan Torino ekibi, hücumda ise Chiesa ve Vlahovic’in yeniden istikrar yakalamasını beklemekteydi. Hücumdaki istikrar beklentisi başarıya ulaştı. Ancak orta alan rotasyonu bir anda beklentilerin dışına çıktı ve gerileme sürecine girdi. Pogba’nın doping nedeniyle, Fagioli’nin ise bahis skandalında başroldeki isimlerden biri olması sebebiyle ceza alması; Juventus’un Ocak ve Haziran planlarını tamamen orta saha transferine yöneltti.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, Juventus’un orta saha transferi için uzun vadeli planını Ocak ayında yapacağı iddia ediliyor. Şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürebilmek için kış döneminde de bir merkez oyuncusu transferi yapması beklenen Kuzey İtalya ekibi; kontratı sezon sonunda sona erecek Guido Rodriguez ve Piotr Zielinski için girişimlerde bulunmayı düşünüyor. Her iki ismin de Torino ekibi için ideal profiller olduğunu düşünen Massimiliano Allegri, 10 yılı aşan süredir takım politikası olan kontrat sonu transferlerine yenilerini ekleyebilir.

Ocak ayında da merkezde yüksek profilli bir isim görmek isteyen Juventus taraftarları, yaz ayları için çıkan iddiayla çok daha fazla heyecanlandı. İtalyan basınında yer alan haberlerde ortaya çıkan sürpriz bir isim, siyah beyazlıların önümüzdeki sezon vites arttıracağına işaret etti. Arsenal’da forma giyen ve ayrılık iddialarıyla gündeme gelen Thomas Partey, Juventus’un listesinde en üst sıradaki isimler arasında. Sezon başında adı Fenerbahçe ve Galatasaray’la da anılan Ganalı yıldız, bir sonraki yaz döneminde gelen tekliflerden birini değerlendirmek istiyor. Juve’nin de başarılı orta sahanın transferi için Ocak ayı sonrasında girişimlere başlaması bekleniyor.

Partey’in kontratının 2025 yazında sona ermesi, Juve’nin bonservis planlamasında yıldız orta saha için de yer açmasını sağladı. Vergi düzenlemeleri sebebiyle bu sezon Avrupa’dan men edilen Torino ekibi, yeniden Devler Ligi’nde yer alması muhtemel görülen bir sonraki sezonda işini şansa bırakmamaya çalışacak. Taraftarların uzun bir süredir beklediği güçlü kadro yapılanmasını oluşturmaya çalışan Juventus, Partey için Arsenal’ın istemesi muhtemel görülen 25 milyon euro bonservisi ödemeye hazır. Pogba’nın ikinci Juve döneminde verim vermemesiyle birlikte oluşan orta saha boşluğu, Partey transferiyle dolabilir.

Arsenal yönetimi ise, Mikel Arteta’nın transfer listesinde üst sıralara tırmanan Douglaz Luiz için kaynak arayışına girişti. Bonservis bedeli ödemesi için elini güçlendirmek isteyen Kuzey Londra ekibi, bir yandan da orta saha rotasyonunun zora girmemesi adına Partey’i elden çıkarmayı hedefliyor. Juventus haricinde Suudi Arabistan’dan ve Premier Lig’deki birçok ekipten teklif alması beklenen Ganalı yıldız, yaz aylarında yeni takımını netleştirmek durumunda kalabilir. İddialı bir projeyle teklif yapılması durumunda, bu yarışın kazananı Juventus olabilir.

Thomas Partey Kimdir?

Atletico Madrid altyapısında yetişen ve uzun yıllar İspanyol devinde mücadele veren Thomas Partey, 2020 yılına gelen süreçte takımının en önemli isimlerinden biriydi. Pandeminin yaşandığı 2020 yılında Atletico’dan ayrılma kararı alan Ganalı yıldız, 50 milyon euro karşılığında Arsenal’a geçmişti. Londra ekibinde de istikrarlı bir performans sergileyen tecrübeli orta saha, özellikle de Arsenal’ın geçtiğimiz yılki şampiyonluk yarışında fark yaratan figürlerden biriydi. Arsenal formasıyla 104 maça çıkan Partey, toplamda 5 gol 4 asiste imza attı.

Exit mobile version