Jürgen Klopp, Red Bull’un global futbol başkanı oldu!

Liverpool'dan ayrıldıktan sonra teknik direktörlüğü bıraktığını açıklayan Jürgen Klopp, sürpriz bir kararla Red Bull futbol grubunun, küresel futbol başkanı oldu.

jurgen klopp red bull un global futbol baskani oldu habermeydan

Liverpool’dan ayrıldıktan sonra teknik direktörlüğü bıraktığını açıklayan Jürgen Klopp, sürpriz bir kararla Red Bull futbol grubunun, küresel futbol başkanı oldu.

1 Ocak 2025’ten itibaren görevine başlayacak olan Klopp, Red Bull’un sahibi olduğu Leipzig, Salzburg ve New York’un da bulunduğu tüm Red Bull futbol takımlarının teknik direktörleri, oyun felsefesi, yeteneklerin gelişimi ve transferleri konusunda tavsiyelerde bulunacak.

Klopp’un sözleşmesinde Almanya Milli Futbol Takımı’ndan teklif gelmesi halinde görevinden ayrılabileceğine dair özel bir madde bulunuyor.

Klopp, “Yaklaşık 25 yıl saha kenarında görev yaptıktan sonra böyle bir projede yer almaktan daha fazla heyecan duyamazdım” dedi.

Alman teknik adam “Görevim değişmiş olabilir ama futbola ve bu oyunu bu hale getiren insanlara olan tutkum değişmedi. Red Bull’a küresel düzeyde katılarak, elimizdeki inanılmaz futbol yeteneklerini geliştirmek, iyileştirmek ve desteklemek istiyorum. Bunu Red Bull’un sahip olduğu seçkin bilgi ve deneyimi kullanmaktan diğer sporlardan ve diğer sektörlerden öğrenmeye kadar birçok yolla yapabiliriz. Birlikte neyin mümkün olduğunu keşfedebiliriz. Rolümü öncelikle Red Bull kulüplerinin antrenörleri ve yönetimi için bir akıl hocası olarak görüyorum ama nihayetinde benzersiz, yenilikçi ve ileriye dönük bir organizasyonun parçasıyım. Dediğim gibi, bu beni daha fazla heyecanlandıramazdı.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version