Joao Felix Chelsea Yolcusu!

Atletico Madrid'in yıldız ismi Joao Felix; Premier Lig ekiplerinden Chelsea'yle anlaşmaya çok yaklaştı.

felix 1

Ocak ayı transfer döneminde birbiri ardına sürpriz gelişmeler yaşanmakta. Sezon başında takviye yapılamayan yerleri doldurmaya çalışan kulüpler; yeni yılın ilk günlerinde uygun profildeki oyuncuları aramaya başladı. Şampiyonluk yolundaki kulüpler yeni transferlerle gücüne güç katarken, düşüşe geçen ekipler ise bir sonraki sezon için kadrosunu şekillendirmeye girişti. Yeni sahibiyle ilk sezon başlangıcında hayal kırıklığına uğrayan Chelsea; kadrosundaki dönüşüm sürecini başlattı. Ligde orta sıralarda kalan Londra ekibi; hücum hattında beklentileri yükseltecek takviyeler yapmayı planlıyor.

Sezon başında savunma hattının iki kritik ismini kaybeden Chelsea; bu isimlerin yerine Kalidou Koulibaly ve Wesley Fofana’yı transfer etmişti. Stoper hattının üçüncü takviyesi Benoit Badhiasile ile Ocak ayına giriş yapan Chelsea; hücum hattındaki boşluğu doldurabilmek adına yıldız isimlerin transfer durumunu inceliyor. Yeni yılın başlangıcıyla imza atması beklenen Christopher Nkunku’dan sonuç alamayan Maviler; Atletico Madrid’in Portekizli yıldızı Joao Felix’e yöneldi. Atletico’dan ayrılmayı planlayan Felix, Chelsea’den gelen teklife yeşil ışığı yaktı.

İngiliz basınında yayımlanan haberlere göre, Chelsea’nin Atletico Madrid’e yaptığı kiralama teklifi kabul edildi. 6 aylık kiralama için 11 milyon euro ödemeyi kabul eden Chelsea; bu hamleyle birlikte yeni patron Todd Boehly döneminin en sansasyonel imzasını attırmış olacak. Portekizli oyuncunun sezon sonuna dek alacağı 6 milyon euroyu ödemeyi de taahhüt eden Londra ekibi; satın alma opsiyonundaki pürüzlerin de giderilmesiyle birlikte Felix’e resmi imzayı attıracak. Transferdeki bonservis opsiyonunun 100 milyon euro civarında olması bekleniyor.

Joao Felix, Atletico Madrid Tesislerinden Ayrıldı!

Konu hakkında hiçbir taraftan resmi açıklama gelmezken, İspanyol basınından transfere yönelik önemli bir iddia ortaya atıldı. İspanyol gazetecilere göre, Atletico Madrid’in 24 yaşındaki yıldızının antrenman esnasında tesislerden ayrıldığı öğrenildi. Sakatlık veya izin alma gibi bir ekstra detay bulunamaması ise; Joao Felix’in transferiyle alakalı görüşmeleri tamamlaması için kulüp tarafından bilgilendirildiği iddiasını oluşturdu. Chelsea ve Atletico Madrid arasındaki satın alma opsiyonu pazarlıklarının da son aşamaya geldiği konuşulurken; bu süreçte Felix’in Londra’da sağlık kontrollerinden geçmesine onay verildiği belirtildi.

Forvet bölgesinde alternatifsiz kalan Chelsea; on numaradan devşirdiği Kai Havertz ve sezon başında takıma kattığı Pierre-Emerick Aubameyang’dan verim alamadı. Bu nedenle Joao Felix’e yönelen Londra devi; sezonun geri kalanında Portekizli oyuncuya hücumda görev vermeyi planlıyor. Graham Potter döneminin de en büyük hamlesi olarak görülen Joao Felix’in transferinin; yarın akşam oynanacak Fulham maçına kadar, kulüp yetkilileri tarafından duyurulması hedefleniyor.

Atletico Madrid’in en çok bonservis ücreti ödediği isim olan Joao Felix; 125 milyon euroluk değerini saha içerisinde tam anlamıyla gösteremedi. Dünya Kupası’nda Portekiz’in en önemli silahlarından olan 24 yaşındaki golcü; İspanyol devinde forma giydiği 3.5 sezonda da eleştirilerin odağındaydı. Chelsea’nin oyununa adapte olmakta zorlanmaması beklenen Felix; takımının gol yollarındaki yeni umudu olacak.

Exit mobile version