İrfan Can Kahveci’ye Sevilla Kancası!

Fenerbahçe'nin bu yılki başarısına büyük katkı sağlayan İrfan Can Kahveci, La Liga ekibi Sevilla'nın radarında.

irfan 1

Bu sezonki performansıyla hem ligde hem de Avrupa’da iddialı bir takım olduğunu gösteren Fenerbahçe, birçok oyuncusundan önemli katkılar almayı başardı. Savunma hattında görev alan Ferdi ve Osayi-Samuel’in başarılı bek performanslarıyla da oyununu yükselten sarı lacivertliler, hücum hattında ise bu yılın en büyük sürprizlerinden birini yaşadı. Geçtiğimiz yıllarda taraftarlar nezdinde çokça eleştirilen İrfan Can Kahveci, İsmail Kartal’la çalıştığı ikinci dönemde form seviyesini çok daha üst noktalara taşıdı. Bu sayede tecrübeli oyuncu yeniden Avrupa radarına girdi.

Sezon başında oynadığı pozisyona Cengiz Ünder transferi de yapılan İrfan Can Kahveci, taraftarlara Fenerbahçe formasıyla geçirdiği en iyi sezonu izletmekte. Kariyerinin de en skorer dönemini yaşayan milli oyuncu, istatistiklerde de Başakşehir döneminin çok daha önünde bir performansa imza attı. Orta sahadan sağ kanada geçtiği dönemin de en başarılı örneğini gösteren yıldız oyuncu, takımının şampiyonluk yolundaki birçok aşamasında kilit isim olma başarısını gösterdi.

Fenerbahçe’yle 2025’e kadar kontratı bulunan İrfan’ın, yakın dönemde Avrupa’dan dev ekipler tarafından takip edilmeye başlandığı öğrenildi. Bu ekipler arasında en çok öne çıkanın ise, La Liga’nın köklü ekibi Sevilla olduğu iddia ediliyor. İspanyol basınından kamuoyuna yansıyan haberde, Sevilla sportif direktörü Victor Orta’nın İrfan transferi için çalışmalara başladığı belirtiliyor. Sevilla’da gelecek sezonun kadro planlaması için düşünülen başlıca isimlerden olan milli yıldız, skora yaptığı katkı ve teknik seviyesiyle önemli bir planlama unsuru olarak gösteriliyor.

Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu İrfan’ın birçok kulüp tarafından izlendiği bilinse de, transfer için şu andaki tek planlama yapan ekibin Sevilla olduğu konuşuluyor. İspanya ve İtalya’dan birçok takımın da, Sevilla gibi İrfan’ı planları arasına alması bekleniyor. İrfan Can cephesinde ise, ayrılık şu an için net bir opsiyon değil. Öncelikli olarak Fenerbahçe’de şampiyonluğu düşünen deneyimli oyuncu, Süper Lig’in kazanılması sonrasında ayrılık fikrine çok daha sıcak bakabilir. Özellikle de yaşının 30’a yaklaşması, milli oyuncunun Avrupa fırsatını bir an önce değerlendirmesine neden olabilir.

İrfan’ın gelebilecek tekliflerden birine sıcak bakması durumunda ise, Fenerbahçe’nin de beklentileri makul tutarak bonservis talep edeceği öngörülüyor. İrfan’ın kontratının son yılına girecek olması ve yaşının yükselmesi de, bu yöndeki bir diğer etken olarak görülüyor. Sarı lacivertlilerin 10-12 milyon euro civarında bir bonservis bedeliyle milli oyuncuyu büyük kulüplere gönderebileceği konuşuluyor. İrfan’ın yerini ise, sezon başında rekor bedelle takıma katılan Cengiz’in doldurması bekleniyor.

Ocak 2021’de Başakşehir’den 7 milyon euro ve Deniz Türüç’ün bonservisi karşılığında Fenerbahçe’ye gelen İrfan Can Kahveci, sarı lacivertli formayla en yüksek skorlu sezonunu geçirmekte. 21 maçta 9 gol 5 asist kaydeden İrfan, toplamda ise 104 maçta 20 gol 20 asiste imzasını attı.

Exit mobile version