Inter, Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş karşılaşmasında Inter ezeli rakibi AC Milan'ı 1-0 mağlup etti. İlk maçı da 2-0 kazanan Inter 13 yıl sonra İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi.

intersampiyonlar ligi nde finale yukseldi habermeydan

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş karşılaşmasında Inter ezeli rakibi AC Milan’ı 1-0 mağlup etti. İlk maçı da 2-0 kazanan Inter 13 yıl sonra İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi.

Giuseppe Meazza’da oynanan mücadelede Fransız hakem Clement Turpin düdük çaldı.

Inter’e galibiyeti getiren golü 74. dakikada Lautaro Martinez kaydetti.

Maçın 74. dakikasında ceza sahası içinde Lukaku ile paslaşan Lautaro Martinez, dar açıdan yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi.

Mavi-siyahlılar, Devler Ligi’nde 13 yıl sonra adını finale yazdırmayı başardı.

Inter ilk maçta da rakibini deplasmanda 2-0 mağlup etmişti.

Milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu, 90 dakika boyunca Inter formasıyla sahada görev yaptı.

Ev sahibi müsabakaya; Andre Onana, Matteo Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella, Mkhitaryan, Hakan Çalhanoğlu, Dimarco, Lautaro Martinez ve Edin Dzeko, 11’i ile başladı.

Milan Teknik Direktörü Stefano Pioli ise, Maignan, Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernandez, Tonali, Krunic, Junior Messias, Brahim Diaz, Rafael Leao, Olivier Giroud’ı sahaya sürdü.

Inter’in finaldeki rakibi Manchester City – Real Madrid eşleşmesinin kazananı olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonu finali 10 Haziran Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.

Exit mobile version