Inter Miami’nin Barcelona Atağında Son Durak Luis Suarez!

Lionel Messi'nin transferiyle dikkatleri üzerine çeken Inter Miami, Barcelona'dan hatırlanan bir diğer yıldızı kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

suarez 1

Yaz transfer döneminin en sükseli transferlerinden biri de, geçtiğimiz Aralık ayında Dünya Kupası’nı kazanan Arjantinli efsane Lionel Messi’nin Inter Miami’ye transferi olmuştu. Cristiano Ronaldo’nun da Suudi Arabistan’a gitmesiyle birlikte bir dönemin kapandığına işaret eden bu transfer; bir yandan da MLS’in yeniden büyük yıldızlar için girişimlerini hızlandıracağını gösterdi. Messi’nin transferi sonrasında birçok önemli yıldızla temas kuran Inter Miami; özellikle de Barcelona kökenli önemli figürlerin peşine düştü.

İngiliz futbol efsanelerinden David Beckham’ın başkanlığını yaptığı Inter Miami; Messi’ye verilen kontrat sonrasında, efsane ismin beraber oynayabileceği bir kadro kurma girişimlerine başladı. Messi’nin imzasından hemen sonra Sergio Busquets’in transferini açıklayan ABD ekibi, tecrübeli oyuncuyu Barcelona harici bir kulüpte oynamaya ikna eden ilk takım oldu. Messi’nin takıma katılmasının bu transferde çok etkili olduğu belirtilirken; kulübün sahibi Jorge Mas’ın açıklamalarıyla birlikte, Barça’da oynamış birçok yıldızın daha kulüpte boy göstereceği kesinleşti.

Bir süredir Inter Miami ile görüştüğü belirtilen Jordi Alba’nın da imza aşamasına geldiği açıklandı. Jorge Mas’ın bizzat belirttiği bu transfer, Messi’nin efsanesi olduğu Barcelona’dan gelen ikinci yıldızın takıma katılacağını kesinleştirdi. Arjantin basınına konu hakkında demeç veren Jorge Mas; Alba’nın gerekli tüm evrakları imzaladığını ve yakın zamanda kulübe katılacağını belirtti. Alba transferinden sonra bir başka yıldıza daha transfer teklifinde bulunduklarını da aktaran Mas; muhtemel yeni transfere dair bilgi vermedi. Ancak basından gelen bilgilerde, bu ismin Suarez olabileceği konuşuluyor.

Suarez İçin Görüşmeler Sürüyor!

Arjantin ve İspanya basınında çıkan haberlere göre; Luis Suarez’in de Inter Miami’ye katılması için görüşme trafiğinin hızlandığı iddia ediliyor. Lionel Messi’nin de yakın arkadaşı olan Uruguaylı golcü, geçtiğimiz yıl kısa süreli bir Nacional macerası sonrasında Brezilya’nın Gremio kulübüne transfer olmuştu. Brezilya’da da istediği futbol ortamını bulamadığı konuşulan efsane forvet; Inter Miami’de yakın dostu Messi ve Barcelona’da uzun yıllar beraber oynadığı Busquets ve Alba gibi isimlerle bir araya gelmeyi amaçlıyor.

Luis Suarez’in menajeri aracılığıyla Gremio’daki sözleşmesini feshetmek için çalışmalara başladığı iddia edilirken; Inter Miami yönetiminin de Suarez’le olan temasları resmileştirmek için bu süreci beklediği öngörülüyor. Eski takım arkadaşlarıyla son bir dönem daha oynamak için önemli bir maddi kaybı da göze alan Uruguaylı yıldızın; Ağustos ayına varmadan Miami’ye giderek resmi kontrata imza atmasına kesin gözüyle bakılıyor.

2014-2020 yılları arasında Barcelona’da Messi, Alba ve Busquets’le beraber oynayan Luis Suarez; Katalan ekibiyle çıktığı 283 maçta 195 gol 113 asist kaydetme başarısını gösterdi ve 1 kez Şampiyonlar Ligi

Exit mobile version