İngiliz Devleri Sacha Boey’in Peşinde!

Sezon başında da birçok takımın radarında olan Sacha Boey, Şampiyonlar Ligi'ndeki performansı sonrasında da ilgiyi arttırdı.

boey 1

Yaz aylarında taraftarlarını birçok kez transfer sevincine boğan Galatasaray, yaptığı hamlelerin karşılığını almaya başladı. Icardi’nin bonservisinin alınması sayesinde gol problemini hiçbir maçta yaşamayan sarı kırmızılılar; savunmada Davinson Sanchez’den, kanatlarda ise Zaha ve Tete’den beklediği verimi almakta. Öte yandan birçok oyuncusuna teklif gelmesine rağmen satışlarına izin vermeyen yönetim, bu isimlerin önümüzdeki sezon çok daha yüksek fiyatlarla transfer olabileceğini öngörüyor. Yalnızca Zaniolo’yu satın alma opsiyonuyla kiralayan Galatasaray, bu transferden de 30 milyon euro civarında bir bonservis geliri bekliyor.

Sezona girmeden hemen önce birçok takımdan teklif alan Sacha Boey, özellikle de Premier Lig ekiplerinin listesinde üst sıralardaydı. Şampiyonlar Ligi macerasında da Galatasaray’la beraber devam etme kararı alan 23 yaşındaki sağ bek; grup aşamasındaki ilk 3 maçta da performansıyla göz doldurmayı başardı. Rakiplerinin sol kanattan yaptığı hücumlarda fiziği ve hızıyla farkını ortaya koyan Boey, Devler Ligi’ndeki çıkışıyla birlikte çok daha yüksek bir bonservis bedeliyle satılma ihtimalini arttırdı.

Bayern Münih maçındaki performansıyla da taraftarların beğenisini boşa çıkarmayan Sacha Boey, bu maçta Premier Lig devi Arsenal tarafından takip edildi. Sağ bekte hücuma katkı verebilecek bir oyuncu arayan Kuzey Londra ekibi, ilerleyen dönemde Ben White ve Thomas Partey’i orijinal mevkilerine döndürmeyi planlıyor. Tomiyasu’nun da as takım seviyesinde olmadığını düşünen Arsenal teknik direktörü Mikel Arteta, bektesavunmaya ve hücuma katkısı daha yüksek olabilecek isimleri araştırıyor. Boey’i geçtiğimiz yıldan beri izleyen Topçular, Fransız sağ beki aradıkları isim olarak görmeye başladı.

Yaz aylarında Arsenal ile birlikte Tottenham’ın da takibinde olan genç yıldız, yakın dönemde ise birçok Premier Lig takımının daha radarında yer alacak. Tottenham’ın Porro ve Royal gibi isimlere şans vermesi sebebiyle teklif yapmayı düşünmediği belirtiliyor. Ancak Arsenal’ın bu transferde yakın zamanda çok daha somut adımlar atması bekleniyor. Arsenal ile birlikte, Manchester United ve Brighton’ın da yıldız ismi takip etmekte olduğu iddia ediliyor. Fransa ve Almanya’dan da birçok ismin Boey’i izlediği bilinse de, bu ekiplerden teklif gelme ihtimali düşük görülüyor.

Galatasaray yönetiminde ise, Boey için Ocak ayında gelebilecek hiçbir teklifi değerlendirmeye almama kararı verildi. Başarılı oyuncuyu en erken Haziran ayında göndermeyi hedefleyen yönetim, Fransız yıldızın yerine ise kısa sürede efektif bir alternatif bulma çabalarına girişilecek. Yaz döneminde 20 milyon euro beklediklerini söyleyen Galatasaraylı yöneticiler, Boey’in yaptığı çıkış sayesinde bu rakamı 30 milyon seviyesine çekebilir. Arsenal’ın da ilk teklif olarak 20 milyon euro ile kapıyı çalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

2021-2022 sezonundan bu yana Galatasaray formasını terleten Sacha Boey, bu sezon sarı kırmızılı formayla 18 maça çıktı ve 1 gol kaydetti.

Exit mobile version