İlkay Gündoğan resmen imzayı attı!

Barcelona, Manchester City ile yollarını ayıran İlkay Gündoğan ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 32 yaşındaki futbolcunun mukavelesine Barcelona, 400 milyon euro'luk serbest kalma bedeli koydu.

ilkay gundogan resmen imzayi atti habermeydan e1687797919299

Barcelona, Manchester City ile yollarını ayıran İlkay Gündoğan ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 32 yaşındaki futbolcunun mukavelesine Barcelona, 400 milyon euroluk serbest kalma bedeli koydu.

Barcelona’dan yapılan açıklamada, Manchester City ile sözleşmesi sona eren İlkay Gündoğan’ın transfer edildiği duyuruldu. Katalanlar, Gündoğan ile 2 yıllık sözleşme imzalarken serbest kalma bedelini ise 400 milyon euro olarak belirledi.

İlkay Gündoğan, geçen sezon Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Manchester City’de 51 resmi maçta forma giydi. 32 yaşındaki futbolcu bu karşılaşmalarda 11 gol ve 7 asistlik skor katkısı verdi.

Barcelona kulübü, gelecek sezonun ilk transferi olan İlkay için, “Gol ile özdeşleşen orta saha oyuncusu” tanımını kullanırken, “İlkay, İngiltere’ye gittiği 2016-2017 sezonundan itibaren 60 gol atarak, Kevin de Bruyne (80) ve Bruno Fernandes’in (64) ardından İngiliz liginde en fazla gol atan orta saha oyuncusu oldu.” diye yazdı.

İlkay Gündoğan resmen imzayı attı!

Taraftarlarına İlkay Gündoğan’ı tanıtan Barcelona, tecrübeli oyuncunun takımda forma giyen 18. Alman futbolcu, hem Manchester City hem de Barcelona formasını giyecek 13’üncü, Şampiyonlar Ligi’ni kazandıktan sonra Barcelona’ya gelen ikinci futbolcu olduğunu (2004’te Deco, Porto ile bu kupayı kazandıktan sonra gelmişti) vurguladı.

Manchester City resmi internet sitesinden “Teşekkürler İlkay” başlığıyla yaptığı açıklamada, deneyimli orta sahaya Barcelona’da başarılar diledi.

Exit mobile version