Halis Karataş 7000. Yarışını Kazandı!

Jokeylik tarihinin simge ismi Halis Karataş, dün çıktığı yarışta 7000. kez zafere ulaştı.

halis karatas

Dün koşulan yarışlardan birinde, at yarışı tarihinde yeni bir sayfa daha açılmış oldu. Jokeyliğin efsane ismi Halis Karataş; İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda çıktığı yarışı kazandı ve kariyerinin 7000. birinciliğini elde etti. 35 yıllık uzun bir kariyer içerisinde bu rakama ulaşan ünlü jokey; Türk at yarışı tarihindeki yerini bir kez daha tescillemiş oldu. Aslan Luigi isimli safkanla bu rekoru elde eden Karataş; geçmişte de Türk sporunda önemli izler bırakmış bir isim olarak biliniyor.

Yarışın ardından yapılan ödül töreninde konuşan Halis Karataş; 7000 rakamına ulaşmaktan dolayı mutlu olduğunu ve ülkede bir ilk başarmış olmanın gururunu duyduğunu söyledi. Dünya’da da bu rakamlara ulaşan yalnızca birkaç sporcu olduğunu belirten Karataş; bu seviyede bir başarı elde etmenin sevincini yaşadığını belirtti. 2023’te de kariyerine devam edeceğini ısrarla belirten ünlü jokey; 100. kez yapılacak olan Gazi Koşusu’nda yer almanın, şu anda belirlediği en net hedef olduğunu aktardı.

Türkiye’nin at yarışındaki en yüksek seviyesi olarak bilinen Gazi Koşusu’nu 6 kez kazanma başarısını elde eden Halis Karataş; bu yarışın tarihinde de önemli bir iz bıraktı. 100. yarışta da bulunması halinde, Karataş’ın efsaneler arasındaki yeri bir kez daha güncellenmiş olacak. 1987 yılından bu yana yarış kazanan ünlü jokey; Gazi Koşusu’ndaki hız rekorunun da sahibi konumunda.

Aynı Günde Yarış Kazanma Rekoru Halis Karataş’ta!

Ülkemizi yurt dışında da birçok kez temsil eden jokeylerden olan Halis Karataş; 90’lı yıllardaki Bold Pilot macerası sayesinde tüm Türkiye’ye adını duyurdu. 1996’da Bold Pilot’la birlikte Gazi Koşusu rekorunu 2.26.22’ye çeken ve 26 yıldır yanından geçilemeyen bu rakamın sahibi olan Karataş; Özdemir Atman’ın sahibi olduğu safkanla İngiltere’de dahi yarışma imkanına erişti. Bold Pilot’la olan ortaklıkları filme dahi alınan Karataş; efsane safkanın sakatlığı sonrasında da kariyerinde büyük başarılar yaşadı.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün adına düzenlenen Gazi Koşusu’nda 6 kez zafere ulaşan Halis Karataş; Bold Pilot’la 1996’da elde ettiği zaferden sonra 9 yıl beklemek durumunda kaldı. 2005, 2006, 2011, 2012, 2014 yıllarında da Gazi Koşusu’nun kazananı olan Karataş; bu alandaki en önemli figürlerden biri haline geldi.

Ayrıca 20 Temmuz 2012 yılında kırdığı aynı günde yarış kazanma rekoru da, henüz hiçbir rakibi tarafından geçilemedi. İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda bir günde koşulan 7 yarışın tamamından zaferle ayrılan Halis Karataş; bu rekorla Dünya çapında bir ismin rekorunu egale etmiş oldu. Ascot’ta Frankie Dettorie’nin kırdığı rekora ortak olan ve yeni rekortmen olarak tarihe geçen Karataş; ülkemizde ise hiçbir zaman denenmemiş bir başarıyı elde etti. Dönemin Tarım ve Orman Bakanı’ndan Üstün Başarı Ödülü’ne de layık görülen Halis Karataş; yaptığı sporun başlıca figürlerinden biri olarak görülüyor.

Exit mobile version