Günay Güvenç Galatasaray’la Anlaştı!

Bir süredir yedek kaleci arayışında olan Galatasaray, Gaziantep FK'dan Günay Güvenç'le anlaşma sağladı.

gunay 1

Dün yaptığı Wilfried Zaha hamlesiyle transfer gündemine damgasını vuran Galatasaray; kanat takviyesini sükseli bir biçimde yapmış oldu. Özellikle de Fenerbahçe’nin transfer planlarını bozması sebebiyle taraftarların memnuniyetle karşıladığı bu transfer, sarı kırmızılı ekibin yeni sezondaki zirve iddiasını kanıtladı. Kadrodaki diğer eksikleri tamamlamak için çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Galatasaray yönetimi; dün akşam itibarıyla iki transferde daha sonuca ulaşmayı başardı.

İlk olarak Cedric Bakambu ile anlaşmaya vardığını açıklayan Galatasaray yönetimi; Kongolu yıldızın kişisel sosyal medya hesaplarından İstanbul’a geldiğini paylaşmasıyla birlikte işin resmiyete döküldüğünü göstermiş oldu. Santrfor rotasyonunda Icardi’nin yedeği olarak düşünülen Bakambu, sarı kırmızılı ekibe bedelsiz olarak imza atacak. Icardi transferinde de, birçok transfer kaynağı tarafından son aşamaya çok yaklaşıldığı belirtiliyor. Santrfor ve kanat hamlelerini kısa bir süre içerisinde nihayete erdiren yönetim; kale rotasyonunu da tamamlamaya çok yakın.

Galatasaray tarafından henüz açıklanmayan kaleci transferinin, Gaziantep FK’nın kaptanı Günay Güvenç olduğu öğrenildi. Deprem felaketi sonrasında geçtiğimiz sezonun son dönemini Kasımpaşa’da geçiren tecrübeli oyuncu, Galatasaray’dan gelen transfer teklifini kabul etti. Hem İstanbul’da kalmak, hem de Galatasaray’da oynamak için açılan bu kapıyı kapatmak istemeyen Günay; kulübünün de transfer sürecinin önünü kapatmaması adına yoğun çaba sarf etti. Başarılı oyuncunun 100 bin euroluk alacağını kulübe bıraktığı, Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz tarafından açıklandı.

Gaziantep FK Başkanı: Günay Galatasaray’da, Batuhan Antep’te!

Ünlü spor radyosu Radyospor’a konu hakkında demeç veren Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, Günay Güvenç transferinin tamamlandığını açıkladı. Günay’ın transferi için Galatasaray’la iyi bir anlaşma yaptıklarını kaydeden Başkan Yılmaz; 400 bin euro bonservis ücreti ve kaleci Batuhan Şen’in bonservisini aldıklarını belirtti. Günay’ın da kulüpten olan 108 bin euroluk alacağından da vazgeçtiğini aktaran Yılmaz; toplamda 508 bin euro ve potansiyelli bir kaleci karşılığında Günay’ı yolladıklarını ifade etti.

Bu anlaşmanın her iki kulübe de hayırlı olmasını dilediğini söyleyen Başkan Yılmaz; transferin resmi açıklamasının kısa bir süre içerisinde Galatasaray ve Gaziantep FK sosyal medya hesaplarından yapılacağının da altını çizdi. Muslera’nın arkasında bekleyebilecek tecrübeli bir oyuncu arayan Galatasaray yönetimi; Günay hamlesiyle hedefine ulaşmış oldu. Geçtiğimiz sezon Karagümrük’te adını duyuran Batuhan ise; kariyerini Gaziantep FK’da devam ettirecek.

Futbol kariyerine Stuttgart Kickers’te başlayan Günay Güvenç, gençlik yıllarında Beşiktaş’a transfer edilmişti. Beşiktaş’ta bir süre A Takım içerisinde de şans bulan Güvenç; Adanaspor ve Mersin İdman Yurdu’nda da kiralık olarak forma giydi. 2016’da bonservisiyle Göztepe’ye geçen başarılı isim, 2018’de ise Gaziantep FK formasını giymeye başladı. Güneydoğu ekibinin Süper Lig’e çıkarken de kalesini koruyan Güvenç, uzun yıllardır takımın kaptanlığını yapmaktaydı.

Exit mobile version