Gaziantep FK – Fenerbahçe maç: 1-2

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe, Gaziantep FK'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

fenerbahce gaziantep habermeydan

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Gaziantep FK ile Fenerbahçe, Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Karşılaşmanın 8. dakikasında Gaziantep kalecisi Günay ile stoper Ertuğrul arasındaki anlaşmazlık sonucu oluşan hata ile seken topu önünde bulan Valencia’nın penaltı noktasından boş kaleye vuruşu ile Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Bu golden sonra ev sahibi takım beraberlik için bastırdı. Gaziantep FK ataklarında kaleci Altay’ın başarılı kurtarışları gole izin vermedi. Maçın 45+2. dakikasında Fenerbahçe Michy Batshuayi ile bir gol buldu fakat gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi ve ilk devre Fenerbahçe lehine 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ve baskısını arttıran Gaziantep FK, 55. dakikada Stelios Kitsiou’nun sert şutu ile beraberlik golünü buldu ve maça dengeyi getirdi. Karşılaşmanın 70. dakikasında Angelo Sagal çift sarıdan kırmızı kart gördü ve oyundan atıldı. Maçın kalan dakikalarında Fenerbahçe, 10 kişi kalan rakibinin üzerine baskı kurdu ve 90+2 dakikada Rossi sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Valencia ceza alanında vurdu ve takımına 2-1’lik galibiyeti getirdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 38 yaptı ve zirveyle 4 puanlık farkını korudu. Gaziantep ise 19 puanda kaldı ve galibiyet hasreti 8 maça çıktı.

Exit mobile version