Gareth Bale Futbol Kariyerine Nokta Koydu!

Galler'in ünlü yıldızı Gareth Bale, Los Angeles FC'ye transferinden 6 ay sonra futbolu bırakma kararı aldı.

bale 1

2022 yazında imza attığı Los Angeles FC’de kariyerinin son kontratını yapan Gareth Bale; beklenenden çok daha erken bir sürede futbol hayatına nokta koydu. Geçtiğimiz Kasım ayında Galler Milli Takımı’yla kariyerindeki ilk ve son Dünya Kupası macerasını yaşayan tecrübeli oyuncu; kupanın ardından neredeyse hiç maç oynamadı ve emekliye ayrıldı. Galler futbolunun en büyük sembollerinden biri konumuna erişen Gareth Bale; Real Madrid tarihinde bıraktığı izle de adından söz ettirdi.

Dün akşam saatlerinde Twitter ve Instagram hesabından bir açıklama yayınlayan Gareth Bale; hem kulüp hem de milli takım kariyerini sonlandırma kararı aldığını belirtti. Bu kararı dikkatlice düşünerek aldığını söyleyen Bale; uzun yıllar boyunca sevdiği sporu yaparak kariyer elde etmesinden dolayı kendisini şanslı hissettiğini dile getirdi. 33 yaşında futbol kariyerini sonlandıran yıldız oyuncu; yıllardır devam eden kariyeri boyunca kendisini destekleyenlere teşekkür ederek aktif futbol sahnesinden çekildi.

Bale’ın verdiği bu kararın ardından, sosyal medyada da birçok farklı tepki ortaya çıktı. Futbolu erken bıraktığı ve birkaç sezon daha oynamamasına dair eleştiriler ise çoğunluktaydı. Real Madrid’de yaşadığı sakatlıklar sonrası istediği forma şansını ve performansı bulamayan tecrübeli yıldız; Madrid sonrası transfer olduğu MLS’te de yalnızca 6 ay kalabildi. Madrid döneminde de çokça eleştirildiği golf tutkusunun da emeklilik kararında etkili olduğunu söyleyenler de; beklenildiği üzere oldukça yüksek bir rakama tekabül etmekteydi.

Dün itibarıyla futbol kariyerini bitiren Gareth Bale; bir yandan da eski takım arkadaşlarıyla kıyaslandı. Kendisinden yaşça büyük olan Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema’nın futbola devam etmesi ve performans grafiklerini belli bir seviyede tutması; bu kıyasın en önemli nedeni oldu. Diğer iki yıldız gibi kariyerini yönetmeyi beceremediği dile getirilen Galli yıldız; futbola olan tutkusunun çok çabuk bitmesi sebebiyle de epeyce kınandı. Ancak bir yandan da, kariyeri boyunca kendisini izleyenler ve hayranı olanlar tarafından da yoğun bir şekilde takdir gördü.

Gareth Bale’ın Kariyeri Nasıl Geçti?

İngiltere’nin Southampton kulübünde futbola başlayan Gareth Bale; A Takım’a çıktığı ilk sezonda hızıyla ve fiziksel gücüyle kendisini gösterdi. 2007 yılında 14.7 milyon euro karşılığında Tottenham Hotspur’a transfer olan Bale, o dönemde sol bek pozisyonunda değerlendirilmekteydi. Tottenham’daki ilk sezonlarında da sol bek olarak kullanılan Galli oyuncu; yıldızının Avrupa çapında parladığı 2010-2011 sezonundan itibaren sol açık pozisyonuna çekildi. Bu sezonun ardından hücumun bir parçası haline gelen Bale; 2013’e kadar oynadığı Tottenham’da sağ açık ve ofansif oyun kurucu olarak da değerlendirildi.

Premier Lig’in en iyi oyuncularından biri haline gelmeyi başaran Bale; 2013 yılında rekor bir bonservis bedeliyle Real Madrid’e imza attı. 101 milyon euro ile 9 haneli rakamları gören ilk isim olan Bale; Real Madrid’in 2010’lu yıllardaki başarılarında doğrudan katkı sundu. 5 Şampiyonlar Ligi, 3 La Liga, 3 UEFA Süper Kupa ve 4 FIFA Kulüpler Şampiyonluğu kupası kaldıran Bale; tarihte en çok kupa kazanan isimler arasına girdi. Yakaladığı başarılarla Real Madrid’in efsaneleri arasında görülen Bale; 2010’lu yılların sonlarında ise sakatlıklar ve futbola odaklanma gibi problemler nedeniyle düşüşe geçti.

2020-2021 sezonunu Tottenham’da kiralık olarak geçiren Bale, geçtiğimiz sezon kontratının son yılını da Real’de tamamladı ve ABD’nin yolunu tuttu. Ancak ABD macerası da kısa sürdü ve Bale’ın 16 yıllık kariyeri sona erdi.

Exit mobile version