Galatasaray’ın Ocak Hedefi Calabria!

Bu sezonki sağ bek transferi Jelert'ten beklediğini alamayan Galatasaray, Ocak'ta Calabria'ya teklif götürebilir.

calabria 1

Transferin son gününe dek gündeminde birçok oyuncuyu bulunduran Galatasaray, 13 Eylül’de sona eren yaz transfer döneminin ardından da yeni eklemeleri konuşmaya devam ediyor. Roland Sallai eklemesiyle pencereyi kapatan sarı kırmızılılar, hem taraftar hem de teknik heyetin talep ettiği eklemeler için yeni yılın ilk günlerini beklemeye başladı. Öte yandan sezon öncesi yapılan eklemelerin bazılarından istenen verimin alınamaması, kısa vadeli veya iddialı çözümlerin gündeme gelmesine yol açtı.

Galatasaray’da geçtiğimiz sezonun devre arasından bu yana bek sorunu çözülemedi. Angelino’dan verim alınamaması sonrasında Derrick Köhn’ü renklerine bağlayan sarı kırmızılı ekip, aynı dönemde rekor bedelle Bayern Münih’e satılan Sacha Boey’in yerine Serge Aurier’i getirmişti. Aurier’den yalnızca bir maçta faydalanan teknik direktör Okan Buruk, Derrick Köhn’e ise bu sezonun ilk haftalarına dek şans vermişti. Her iki isimden de memnun kalınmaması sonrasında, yaz döneminde de ilk hedeflerden ikisi bek transferleri olmuştu. Sağ beke Kopenhag’dan 9 milyon euro’ya Elias Jelert transfer edilmiş, sol beke ise Monaco’dan Ismael Jakobs kiralanmıştı.

Jelert Yerine Calabria Gelebilir!

Bu yaz transferdeki en büyük yatırımlarından birini Elias Jelert’e yapan Galatasaray, Danimarkalı sağ bekten henüz istediği verimi alabilmiş değil. 21 yaşındaki oyuncunun henüz Galatasaray seviyesi için hazır olmadığını düşünen yönetim ve teknik heyet, ilerleyen yıllarda bu ihtimali yüksek görmekte. Ancak bu süreçte sarı kırmızılı ekibin oynamaya hazır ve kısa sürede forma girebilecek bir sağ bek istediği konuşulmaya başlandı. Ocak ayında uygun maliyetle takıma katılabilecek isimleri araştıran yönetim, Milan forması giyen Calabria’yı listenin en üst sırasına ekledi.

Sağ bek pozisyonunda defans kapasitesi güçlü oyuncuları tercih eden Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Elias Jelert’ten beklediği verimi alamadı. Genç sağ bekin önümüzdeki sezona dek başka bir kulüpte maç oynama tecrübesini arttırmasını isteyen deneyimli teknik adam, istediği roldeki sağ bek olarak Davide Calabria’yı işaret etti. Yönetimin de İtalyan sağ beki Galatasaray’a getirmeye sıcak baktığı öğrenilirken, bu transfer için girişimlerin ne zaman başlayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Davide Calabria’nın Milan’la olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Bu sebeple tecrübeli sağ beki uygun bir maliyetle takıma katabileceğini düşünen yönetim, Aralık ayının son günlerinde Milan’ın kapısını çalmayı planlıyor. Calabria’nın Galatasaray’ın ilgisine nasıl bir cevap vereceği belirsizliğini korusa da, İtalyan devinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Milan’da kaptanlığa kadar yükselmesine rağmen ideal bir sağ bek olarak görülmeyen, bu yılki Emerson Royal transferiyle gözden düşmeye başlayan 27 yaşındaki oyuncu; forma garantisi alabileceği senaryoda Galatasaray’a evet diyebilir.

Davide Calabria’nın Kariyeri

Altyapı eğitiminden bu yana yalnızca Milan formasını terleten Davide Calabria, 2015’te Milano devinin A takımına yükseldi. O günden beri istikrarlı bir şekilde Milan kadrosunda yer alan tek isim olan 27 yaşındaki oyuncu, 2021’de kazanılan Serie A şampiyonluğunda da en çok forma giyen futbolculardan biriydi. A takımdaki 10. sezonunu yaşayan Calabria, son 2 yıldır da Milan’ın kaptanlığını üstleniyor. Toplamda 261 kez Milan formasını giyen İtalyan sağ bek, bu süre zarfında 9 gol 21 asiste imza attı.

Exit mobile version